Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velkommen til Karlsøy! Hovedplakat på Åbornes i Karlsøy kommune. Foto: Karlsøy kommune.

Velkommen til Karlsøy! Hovedplakat på Åbornes i Karlsøy kommune. Foto: Karlsøy kommune.

Viktig info ved viktige stoppesteder

Informasjonstavler i Karlsøy kommune

Ishavskysten friluftsråd har i samarbeid med Karlsøy kommune sitt reiselivsprosjekt Troms Arcticpelago laget store, flotte informasjonstavler som i disse dager settes opp på viktige stoppesteder i kommunen.

Informasjonstavle på fargeleiet på Reinøya. Foto: Tine Marie Hagelin
Informasjonstavle på fergeleiet på Reinøya. Foto: Tine Marie Hagelin

Godt samarbeid gir flotte resultater

Er du så heldig å tar deg en tur til Karlsøy, eller bor midt i øyperlen, vil du finne de nye informasjontavlene på alle fargeleier samt på Åbornes ved innfarten til kommunen. Tavlene innholder informasjon om både friluftsliv og næringsliv, og er dermed resultatet av et nytt, unikt samarbeid mellom friluftsrådet, friluftslivet, reiselivet og næringslivet. Arbeidet med å samle inn informasjon har pågått i ca. ett års tid, og det har vært mange involverte for å få et riktig, vedværende resultat som vil glede kommunens innbyggere og besøkere i mange år framover.

Det er mange vi har å takke for at prosjektet nå er i mål. Prosjektledere har vært Maja Sjöskog Kvalvik i Ishavskysten friluftsråd og Franziska Wentzlaff i Troms Arcticpelago/Karlsøy kommune. Kommuneansatte og frivillige har bidratt med viktig informasjon til tavlene, som Bertil Birkeland, Christina Solhaug Joakimsen, Siv Heidi Ditlefsen, Freddy Sørensen, Leif-Wiggo Ditlefsen, Frank Gievær Larsen, Svein Egil Haugen, Åse Eriksen, May-Jorunn Corneliussen, Jonny Mikalsen, i tillegg til en lang rekke grunneierlag, organisasjoner og bedrifter i kommunen.

Vi har i tillegg fått tilsendt bilder fra mange flinke fotografer for å gjøre tavlene ekstra flotte. Bildene brukt på tavlene er tatt av Rune Rørmyr, Truls Iversen, Gunnar Pedersen, Jorunn Amundsen, Terese Johansen, Julie Tøvik, Siv Ditlefsen, Geir Arne Simonsen, Lise Halvorsen, Sigurd Nerhus, Franziska Wentzlaff, Tine Marie Hagelin og Maja Sjöskog Kvalvik. 

Tavlene er designet av JOG Jann Oskar Granlund, og trykket ved Vizuelli i Harstad.

 

Tavla ved Hansnes fargeleie. Foto: Karlsøy kommune.
Tavla på fergeleiet på Hansnes, Ringvassøya. Foto: Karlsøy kommune.

Last ned og se på tavlene her

Klarer du ikke å vente på å se tavlene direkte? Her kan du laste ned alle de seks ulike tavlene:

Hovedplakat satt opp på Åbornes.

Delplakater, satt opp på fergeleier på Ringvassøya, Reinøya, Karlsøya, Vannøya og Rebbenesøya.

 

Turistbrosjyre

Enhver kommune må ha sin egen turistbrosjyre! Vi utarbeider for tiden også en kartbrosjyre for besøkere som skal distribueres på offentlige steder i kommunen, i tillegg til å være tilgjengelige i vanntette postkasser ved siden av hver informasjonstavle. Brosjyren vil inneholde informasjon om kommunen og de bebodde øyene, i tillegg til informajson om allemannsretten, sikkerhet på tur, fergetider, fiskekort og kommunens turkart som blir ferdig i sommer. Brosjyren er som tavlene både på norsk og engelsk, og blir ferdig i juni-juli.

Vi gleder oss til at Karlsøy kommune kan vise sine besøkere alt det flotte som finnes å oppleve i øyriket! 

 

 

Siste nyheter