Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Åpning flytebrygge__Leif Arne Stensland

Juksavatnets rullestoltilpassede flytebrygge er offisielt åpnet!

Regionens enste rullestoltilrettelagte flytebrygge ble denne uka offisielt åpnet. Sammen med to av deltakerne i turkonkurransen Ti på hjul, ble flytebrygga testet ut og brukt til å padle kano for første gang. Det statlig sikrede og populære friluftslivsområdet Juksavatnet i Balsfjord kommune er et naturområde hvor alle brukergrupper kan få gode og nære naturopplevelser.

Åpning flytebrygge_Leif Arne Stensland
Ordfører Gunda Johansen og daglig leder i friluftsrådet, Tine Marie V Hagelin, er utrolig stolte av regionens eneste rullestoltilpassede flytebrygge. Foto: Leif Arne Stensland

Ved Juksavatnet i Balsfjord kommune ligger regionens eneste flytebrygge som er tilrettelagt for hjulbrukere. Denne uka ble brygga offisielt åpnet av Balsfjord kommunes ordfører, Strupen utviklingslag og friluftsrådet. Rett etterpå ble den «prøvekjørt» av to engasjerte turfolk som bruker hjul i hverdagen. Av- og påstigning i kano ble også testet, med stor suksess. Flytebrygga er finansiert av statlige midler, og er et resultat av at Juksavatn er et statlig sikret friluftslivsområde med godkjent forvaltningsplan. Takket være et flott trepartssamarbeid mellom Strupen utviklingslag, Balsfjord kommune og Ishavskysten friluftsråd er Juksavatn kommunens best tilrettelagte friluftslivsområde med mye bruk gjennom hele året.

-Ishavskysten friluftsråd jobber for at friluftsliv skal være en hverdagsaktivitet for alle innbyggerne i våre fem medlemskommuner. Uavhengig av om man bruker hjul eller ikke i hverdagen. For å få det til må man tilrettelegge for hverdagsfriluftsliv for alle brukergrupper, sier Tine Marie Valbjørn Hagen, daglig leder i friluftsrådet.

Juksavatn er et Ti på hjul-turmål

Juksavatnet er et av turmålene i friluftsrådets turkonkurranse Ti på hjul. Ti på hjul er et alternativ til Ti på topp og i år er det hele 21 tilrettelagte turmål man kan besøke. To av Ti på hjul sine engasjerte og ivrige deltakere var med på åpningen av flytebrygga og fikk testet den ut. Astrid Hansen, en av deltakerne i konkurransen, fikk prøvd kano for første gang sammen med friluftsrådet takket være flytebrygga.

Jon Remi og Astrid tester flytebrygga_Solveig Enoksen
De erfarne turdeltakerne John Remi og Astrid fikk æren av å teste ut den nye flytebrygga. De er begge ivrige deltakere i Ti på hjul og har besøkt nesten alle de tilrettelagte turmålene i våre fem kommuner. Foto: Solveig Enoksen

-Det var så utrolig hyggelig at John Remi og Astrid var med på familiedagen ved Juksavatn og på åpningen av flytebrygga. De er våre mest ivrige Ti på hjul-deltakere og de har vært med siden turkonkurransen startet i 2015. Takket være dem har vi fått mange viktige tilbakemeldinger på forbedringer ved turmålene. At Astrid fikk seg sin aller første kanotur sammen med oss på Juksavatnet takket være flytebrygga, var dagens høydepunkt!, sier Hagelin.

Ved Juksavatn er man godt i gang med nettopp å tilrettelegge for hjulbrukere. Friluftsområdet har en stor parkeringsplass, HC-toalett og stort område rundt gapahuken som har plass til mange. Denne uka ble den nye rullestoltilpassede flytebrygga offisielt åpnet, og snart kommer det sittegrupper som også er tilpasset rullestol.

Hverdagsfriluftsliv for alle

Juksavatn er et statlig sikret friluftslivsområde. Det betyr at området er sikret allmennhetens bruk for all fremtid. Kommunen er eier av området, mens det er friluftsrådet som har forvaltningsansvaret. Strupen utviklingslag, med alle sine engasjerte medlemmer, har driftsansvaret for området. De tilrettelegger og har drift og tilsyn av området.

Kanotur_Leif Arne Stensland (1)
Astrid sin første padletur gikk veldig bra takket være flytebrygga og god hjelp fra Strupen utviklingslag. Foto: Leif Arne Stensland

-Strupen utviklingslag er primus motor oppe ved Juksavatnet og det er de som skal ha all æren for alt det flotte som har skjedd oppe ved Juksavatn. De har lagt ned utallige timer og innsats i å tilrettelegge det naturskjønne området deres for allmennheten, legger Hagelin til.

Juksavatnet er et av kommunens mest populære friluftsområder, med mye bruk gjennom hele året.

Ordfører i Balsfjord kommune, Gunda Johansen, inviterte til ordførertur og åpning av flytebrygga denne uka. Ordføreren er stolt av området og samarbeidet de har med både Strupen utviklingslag og friluftsrådet.  I tillegg til åpningen av flytebrygga ble det servert nydelig bidos laget og servert av Strupen utviklingslag, leker for ungene og tur til Heimstad sammen med ordføreren. Rundt 40 personer var med på den flotte familiedagen ved idylliske Juksavatnet.

Ishavskysten friluftsråd takker både Strupen utviklingslag og Balsfjord kommune for et flott arrangement.

Ordførertur Juksavatnet_Tine Marie V Hagelin.JPG

Siste nyheter