Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Praktisering av linjeorientering.

Praktisering av linjeorientering.

Kurs i orientering med kart og kompass - 9. juni 2022

Det ble mye lek og moro på orienteringskurset med Henning Bratland Carlsen fra Norges orienteringsforbund på Fagereng skole. Skolen hadde fått flunkende nytt skoleorienteringskart utarbeidet av BUL Tromsø, og var et supert hjelpemiddel for fysisk aktivitet og læring i friluft.

I samarbeid med Norges Orienteringsforbund inviterte Ishavskysten friluftsråd til kurs for ansatte på skoler som er med i skolenettverket Læring i friluft. Kurset er del av orienteringsforbundets prosjekt «Orientering i skolen» som er støttet av Sparebankstiftelsen.

Orientering i skolen blir ofte forbundet med at man får utdelt et kart og et kompass, for så å løpe ut i skogen og finne poster. Hvis en er heldig finner man postene, er du uheldig kan du havne på skikkelig blåbærtur. Målet med dette kurset var å lære nye orienteringsaktiviteter, som styrker forståelsen av bruken av kart og kompass. Dette kan praktiseres i kjente og trygge omgivelser i skolegården, ved bruk av skolegårdskartet. Her får alle mulighet til å oppleve mestringsfølelsen.

På kurset testet vi flere aktiviteter som karttegnstafett, linjeorientering, revejakten, caps-stafett, klypeløp, bingo-orientering, labyrinten for å nevne noen. Alle aktivitetene/ undervisningsoppleggene er hentet fra www.aktivitesbanken.no. På denne måten fikk vi lære å bruke kartet under «kontrollerte forhold», og samtidig ha det moro med litt konkurranse for de som ønsket det.

Et annet nyttige nettsted som vi fikk presentert er www.o-skolen.no. Her finner man blant annet undervisningsopplegg knyttet til alle trinn, og flere fag som kroppsøving, matematikk og samfunnsfag - for å nevne noen. Vi håper med dette at alle den 13 kursdeltakerne ble skikkelig motivert til å jobbe med aktuelle mål i læreplanen som handler om forståelse og bruk av kart.

Her er presentasjonen til Henning B. Carlsen.

Invitasjon med program

Bilder

IMG_0961
Kursleder Henning B. Carlsen.
IMG_0979
Fagereng skole har fått nytt skolegårdskart.

Siste nyheter