Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_6298

Snøen - et billig, artig og unikt læremiddel

Kurs i snøforming - 27. mars 2019

Etter en snørik vinter var det godt å endelig få tatt i bruk snøformsettene som Lyngsalpan Vekst har laget til oss, og som skolene i nettverket har fått. Første kurs i Læring i friluft er dermed gjennomført, og det med stil! Et tyvetalls kreative lærere stilte opp på en stormfull dag, og viste at det er mange muligheter for gode læringssituasjoner ute.

IMG_6233

Mer uteaktivitet om vinteren

På første samling i skolenettverket Læring i friluft i høst fikk alle skolene som er med et snøformsett i gave for å oppmuntre til mer uteaktivitet om vinteren. Det kom samtidig ønsker om et kurs i snøforming. Vi var så heldige å få Lyngsalpan Vekst til å bygge settene, som inneholder plater man setter sammen til kasser til å fylle snø i og diverse utstyr for å forme i snøen. Til å holde kurs stilte Eirik Refsnes fra Malangseidet skole og Hanne Uteng fra Sand skole gladelig opp.

Stikkord over kursets innhold finner du i presentasjonen.

IMG_6257

Snøforming fremmer samarbeid

Formålet med kurset var å bli inspirert til mer og bedre uteundervisning og uteaktivitet om vinteren, lære litt mer om hvordan man kan bruke snø og snøforming i ulike fag og koblinger det til kompetansemål. Kurset hadde en teoridel, en planleggingsdel og handlingsdel. FL-rapport 2-2016 La det snø som handler om snøformingsprosjekter ble brukt som grunnlagslitteratur. Lærerne jobbet i grupper på 4-5 stk og planla i fellesskap hva som skulle formes i snøen. Når man hadde klart for seg hva man skulle forme, var det bare å sette i gang å måke snø i formene, tråkke og bygge opp grunnlaget for figuren.

Frodig fantasi ga mange flotte figurer og aktivitetsanlegg

Sluttresultatet ble seks artige former av forskjellig karakter, som alle kan knyttes opp til flere fag og kompetansemål, produsert av 25 kreative lærere fra Bjerkaker skole, Borgtun skole, Eidebakken skole, Hamna skole, Lakselvbukt skole og barnehage, Laksvatn skole, Lyngsdalen oppvekstsenter, Nordkjosbotn skole, Malangseidet skole, Sand skole, Sandnessund skole, Selnes skole, Storsteinnes skole og Vanna Montessoriskole.

 

Bilder

IMG_6280
IMG_6279
IMG_6290
IMG_6294
IMG_6300
IMG_6306
IMG_6254
IMG_6250

Siste nyheter