Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tang og tarekurs_Toril Skoglund_310819 (23)

Kurs i spiselige ville vekster i fjæra - 16. juni 2021

Visste du at det er store ubrukte matressurser som ligger like utenfor stuedøra di og venter på deg? Ta for eksempel rødalgen søl, den er næringsrik og tåler tørking og lagring. Den har blitt sanket og spist av folk i lange tider, og verdsatt som en viktig marin ressurs. I Egil Skallagrimssons saga er søl omtalt, og middelalderske lovtekster fra Island er rettighetene til en fjære rik på søl fastlagt. 

Kunnskap om spiselige ville vekster er noe som nyttig for deg som individ, og morsomt å lære bort til elever på skolen. Friluftsrådet ønsker å spre mer kunnskap om spiselige ville vekster i fjæra og inviterer derfor lærere på kurs. Jenny Dølvik, entusiast og naturkjenner skal lede kurset.

På kurset vil vi gå i dybden på noen utvalgte tang-, tare- og strandplanter, som er svært godt egnet til matlaging.

  • Du blir trygg på å sanke spiselige ville vekster.
  • Du lærer om bærekraftig sanking og oppbevaring.
  • Du lærer om plantenes smaksegenskaper og hvordan de kan brukes i matlaging.

Her kan du laste ned programmet for kurset.

Påmelding innen 1. juni 2021 til Toril Skoglund

 

Bilder

Tang og tarekurs_Toril Skoglund_310819 (18)

Siste nyheter