Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Matlaging, fellesskap og inkludering.

Matlaging, fellesskap og inkludering.

Kurs i utemat på bål - 2. november 2022

Å lage mat ute på bål eller primus er verdifullt på mange måter. Det er både sosialt, lærerikt og kan også være svært så godt. Ishavskysten friluftsråd og 4H Troms inviterte skoler i LIF-nettverket på kurs 2. november på Drømmeplassen på Malangshalvøya. Her fikk kursdeltakerne tips om matretter - noe annet enn pølse av pensjonert Skjelnanlærer Helga Jørgensen Rudaa.

 

Hensikten med kurset var å bli flinkere til å lage sunn mat ute, og få tips og råd om hvordan det kan gjøres. Først fikk de som er usikre på hvordan man lager bål, litt trening i det. Ulike brennapparater ble demsonstrert. Enkle retter ble tilberedt, og det ble disket opp med enkle retter som greit kan lages på de ulike klassetrinn. På menyen sto: havregrøt, reinskav i lefse med tyttebærrømme, laks og grønnsaker i folie, uthult potet med tacokjøttdeig, mørketidsrikk og til dessert; stekt banan med sjokolade og trollkrem. 

Å lage mat kan knyttes til mange fag; matematikk, norsk, naturfag, mat og helse, samfunnsfag osv. Det er en god måte å bli kjent med andre kulturer gjennom å lage mat sammen. Det er mange tips å hente på Turmat.no.  

Invitasjon og program til kurset. 

Bilder

Koselig prat rundt bordet
Koselig prat rundt bordet
IMG_1406
Blir det fyr?
IMG_1407
Vi lager bål.
IMG_1415
Helga J. Rudaa kreativ kokk.
IMG_1423
Demonstrasjon av ulike kokeapparater.
IMG_1426
Reinskav på gang.
IMG_1427
Reinskav i panna.
IMG_1433
Havregrøt kokes på primus. God og sunn mat for alle.
IMG_1434
Trollkrem på vei.
IMG_1438
Havregrøten skal testes.
IMG_1453
Hilde Ovesen - 4H Troms
IMG_1454
Reinskav i lefse med tyttebærrømme
IMG_1455
Laks og grønnsaker i folie - en klassiker
IMG_1461
Hilde viser fram heftet Turmat fra hele verden.

Siste nyheter