Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Se på måser

Kurs om fugler i nærnaturen - 20. april 2023

Måsene i nærmiljøet skaper både glede og forargelse. Krykkjas inntog i byer og tettbygde strøk har ført til en opphetet konflikt. Hvorfor kommer sjøfuglene til tettbygde strøk, og kan vi gjøre noen tiltak som demper konflikten? Læring i friluft tok opp dette tema på kurs for lærere. På kurset ble vi mer kjent med måsene i nærmiljøet og hvordan vi kan bli en bedre nabo til fuglene. 

Krykkje eller svartbak? Gråmåse eller fiskemåse? På kurset som Ishavskysten friluftsråd arrangerte i samarbeid med Tone Reiersen fra NINA, Jan Höper fra BirdLife og Kåre Grundvåg fra Kunstakademiet UiT fikk lærerne i LIF bli kjent med de vanligste måseartene vi har i vårt nærmiljø.

Flere av måseartene vi har rundt oss er rødlistet, og på kurset fikk vi nærmere kunnskap om naturkrisen som rammer våre nærmeste fugle-naboer. Vi var ute og kikket på måsene, og besøkte krykkjehotellet ved kunstforeningen. Inne igjen på Kunstakademiet bygde lærerne rugekasser til fiskemåsen av gjenbruksmaterialer som vi hadde fått av Framtiden i våre hender. Rugekassene kan settes opp i fjæra og følges med gjennom sesongen. Et spennende undervisningsopplegg, og et godt eksempel på tverrfaglighet, praktisk arbeid og dybdelæring.

Presentasjoner, materiell og lenker:

Hva er situasjonen til måsene? av Tone Reiersen, NINA

Måseguide - bilder for å fargelegge de ulike måseartene

Måsebrosjyre

Hekkeplattform for fiskemåse (småmåse) og tjeld

Bymåkeguiden

Når: 20. april

Kl.: 09.00-15.00

Hvor: Kunstakademiet UiT, Grønnegata 1, Tromsø. 

Invitasjon og nærmere info om kurset. 

 

 

Bilder

IMG_4503
Ved krykkjehotellet.
IMG_4506
På utkikk etter måser.
IMG_4512
Her bygges rugekasse til fiskemåsen.
IMG_4518
Rugekasse under produksjon.

Siste nyheter