Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_1396

Kurs Trygg i vann - 7. september 2022

Skolene som er med i nettverket Læring i friluft tar kunnskap om livredning på ramme alvor. Det viser nemlig deltakelsen på kurs i utesvømming og livredning, hvor hele 20 skoler har deltatt på friluftsrådets tilbud i løpet av de siste to årene.

 

Det er livsviktig kunnskap som formidles på kurset av kurslederne fra UiT Norges arktiske universitet; Ingrid Frenning og Linda Johansen.

Kurset har en teoretisk del og en praktisk del. Plan BLÅ blir gjennomgått og man får øve LHL-redning på Annedukker. Varsling er viktig, og det blir understreket på kurset hvor viktig det er at barn kan varsle. Det kan redde liv. Hva må man tenke på når man skal ta med seg barna ut i vannet, har man gjort en risikovurdering? Hvordan er området, vurder.

I den praktiske delen skal lærerne ut i vannet og teste selv, hvordan man flyter, dykke etter gjenstander, bruke forlengede arm, øve med kasteline og redningsbøye. I tillegg er det viktig å leke og ha det moro. Vanntilvenningsøvelser som å koke poteter, «vaske bilen i garasjen» er noen artige leker en kan gjøre i vann.

Alle skoler som har gjennomgått kurset blir kvalifisert til å låne friluftsrådets utstyrshenger med et klassesett med våtdrakter, hansker, sko og hetter. I tillegg utstyr som SUP, packraft, kasteliner, redningsbøye og redningsvester. Skoler som har vært på kurset får også en egen kasteline til bruk på skolenes turer i, ved og på vann, når de ikke låner hengeren. Vi takker Samfunnsløftet og Friluftsrådene landsforbund for økonomisk støtte. 

Program og informasjon om kurset

 

Bilder

IMG_1289
Er dere klar for plan BLÅ?
IMG_1292
30 brystkompresjoner (100 per minutt) - 2 innblåsninger (varighet 1 sekund).
IMG_1296
Vi øver på å legge i stabilt sideleie.
IMG_1298
Ut i bannet - med våtdrakter tåler man mer kaldt vann.
IMG_1309
Packraften testes ut.
IMG_1310
Selvberging.
IMG_1325
Fint overblikk fra SUPen.

Siste nyheter