Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Orienteringskurs_Foto Toril Skoglund (12)

Lærerne danset rundt kartet

Læreplanen for grunnskolen har konkrete kompetansemål som handler om kartforståelse og bruk av kart. Mange har dessverre opplevd mangelfull undervisning på dette feltet, og hovedårsaken tror vi kan være mangel på god opplæring og mangel på oppdaterte kart. Ishavskysten friluftsråd ønsket å gjøre noe med dette, og har nylig arrangerte kurs i orientering for lærere og fått støtte til å lage 10 nye skolegårdskart.

På kurs med Norsk orienteringsforbund ble det dansing rund kartet

Henning Bratland Carlsen fra Norges Orienteringsforbund kurset, fredag i første skoleuke, et trettitalls lærere i skolenettverket Læring i friluft. Kursdeltakerne lærte om kartets farger; «blått er vått», «gult er kult», «grønt er ikke skjønt» osv. Å forstå tegnene i kartet er svært viktig, og ble drillet på i karttegnstafetten. Det å holde kartet riktig og kunne «danse rundt kartet» og holde tommelgrepet er sentrale prinsipper som det ble øvd på i linjeorienteringen. De praktiske øvelsene gjorde innlæringen av nye og ukjente begreper lettere, og mange fikk føle det på kroppen.

Hver skole som deltok på kurset fikk utdelt sin egen sekk med aktivitesmateriell til en verdi av 1500 kr, sponset av Sparebankstiftelsen gjennom orienteringsforbundets prosjekt «Orientering i skolen». 

Orienteringskurs_Foto Toril Skoglund (30).JPG

Karttegnstafett - gir ikke bare kunnskap om kartet men også godt humør.

Orienteringskurs_Foto Toril Skoglund (50).JPG

Full fart med i kjegleløypa - her kunne man danse rundt kartet.

Orienteringskurs_Foto Toril Skoglund (67).JPG

Kursleder Henning B. Carlsen ledet kurset med stø kurs.

Siste nyheter