Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_0007

Tilrettelegging for fysisk aktivitet i skolenes nærmiljø

Nå blir det orienteringskart til skolene

Ishavskysten friluftsråd har fått tilskudd fra Troms og Finnmark fylkeskommune og Tromsø kommune til å lage skolekart for ti skoler. Alle skolene som får nytt skolekart er med i skolenettverket Læring i friluft. Orientering med kart og kompass gir mye fysisk aktivitet, mestringsfølelse og naturopplevelse. Det er et ypperlig hjelpemiddel i skolesammenheng både for å jobbe med samarbeid og i individuell læring. 

 

Kartene skal lages med o-teknisk standard, og BUL Tromsø orientering og Ivar Helgesen er de som står for produksjonen av de. Kartene skal ha en målestokk mellom 1:1000-1:2500, og er ypperlig til opplæring i kartbruk ved skolene. Skolene som får kart i år er: Bjerkaker skole, Hamna skole, Skjelnan skole, Solneset skole, Ersfjord skole, Straumsbukta skole, Lakselvbukt skole, Selnes skole, Borgtun skole og Vanna Montessoriskole. I tillegg blir det laget et nær-o-kart for Skulsfjorden som skal brukes i forbindeølse med Friluftsskolen. Kartene blir tilgjengelige på nett på www.skoleorientering.no.

Å kunne bruke kart er læringsmål i den nye læreplanen for kroppsøving:

  • Etter 4. trinn skal man kunne lage og bruke kart for å orientere seg i kjent terreng
  • Etter 7. trinn skal man bruke kart, digitale verktøy og tegn i naturen til å orientere seg i natur og nærmiljø
  • Etter 10. trinn skal man forstå flere typer kart og digitale verktøy og bruke de til å orientere seg i kjent og ukjent miljø

Når skolekartene er ferdige får lærerne tilbud om kurs i orientering slik at alle elever skal få mulighet til å oppleve orienteringsglede gjennom mestring, naturopplevelse og fysisk aktivitet. Vi samarbeider med Norges orienteringsforbund om dette kurset, og alle skolene som deltar får en gratis utstyrspakke med aktivitetsmateriell verdi kr 1500,- støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Siste nyheter