Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
LIF samling Skogsfjordvatnet og Hansnes_Toril Skoglund sept 2019 (2)

Hva er god uteskole?

Nettverkssamling - Læring i friluft 13. april 2021

Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd arrangerte 13. april felles nettverkswebinar for skolene i nettverkene Læring i friluft. Med på webinaret var førsteamanuensis Tove Anita Fiskum fra Nord Universitet, Levanger. Hun har mange års erfaring med uteskole innen forskning og undervisning. På webinaret var målet å bli mer bevisst på Hvordan få til uteskole med kvalitet i den norske skole i dag?

Både lærerne og friluftsrådene hadde heller ønsket å ha en fysisk samling på Bardufosstun, som først var planlagt. Dessverre gikk det ikke å møtes fysisk denne gangen, men vi har håp om en 2-dagers samling til høsten hvor alle kan møtes. Webinar kan dog ha sine fordeler med ingen reisetid og man kan være nesten uendelig mange deltakere. På webinaret deltok ca 50 lærere fra 25 skoler tilknyttet skolenettverkene til Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd.

Etter foredraget ble lærerne utfordret på hvilke faktorer som hindrer oss eller begrenser våre muligheter til å lykkes med uteskole, og hvordan kan vi håndtere disse utfordringene? Hvordan bruker vi lek, uformell læring og områdets egenskaper i uteskolen? og Hvordan kan dere jobbe videre med å utvikle uteskoleoppleggene på din skole? 

Last ned presentasjoen: Hvordan få til uteskole med kvalitet i den norske skole i dag?

Noen av utfordringer som kom fram i plenumsdiskursjonen var knyttet til utfordringer med timeplanen, vær og mørketid, å bruke riktige klær, økonomi til transport for å bruke andre uteområder, holdninger blant kollegaer o.l. Noen av skolene løste utfordringene ved å timeplanfeste utetiden og gjøre en fagfordeling, bygge opp faste rutiner, bygge opp en felles idebank og avslutte uteskoleøkta med lek.

Friluftsrådene informerte om våren og høstens kurs og seminarprogram:

•Solseminar: 22. april, FNF-Troms, Folkeparken, Tromsø
•Rovdyrkurs: 28. april, MTF, Polar park, Bardu
•Skogkurs: 6. mai, IFR, Skibotn
•Høsting av spiselige vekster: 15. juni, IFR, Hella/Straumsbukta og sist i august, MTF, Senja
•Fugler og fuglemerking: 9.-10. september, MTF og IFR, Dividalen
•Sikkerhet i, ved og på vann: kommer, MTF og IFR
•Nettverkssamling: høst, 2-dagers, Bardufosstun
•Klatrejungelkurs: vi håper det kommer
 

Program 

 

 

Siste nyheter