Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ti på hjul turhefte 2017 artikkel banner

Ti på hjul - for rullestol, barnevogn og rullator

Nytt turhefte for alle hjulbrukere

I sommer får alle brukere av rullestol, barnevogn og rullator en fantastisk anledning å dra mer ut på tur, for nå kommer turheftet til vår turkonkurranse Ti på hjul! Ti på hjul startet opp i 2015, og i år har turkonkurransen fått et skikkelig ansiktsløft med turhefte, flere turer og bedre registreringsmetoder. Vi håper at dette kan føre til at flere kommer seg ut i flotte, tilrettelagte friluftslivsområder rundt om i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø.

bålsamtale sept2016 Storfjord Otertun Foto Maja Kvalvik (6)
Otertun i Storfjord kommune byr på en fargesprakende opplevelse om høsten. Foto: Maja S. Kvalvik

Varierte turopplevelser

Turene til Ti På Hjul gir varierte og spennende naturopplevelser, og her finnes noe for en hver smak. Noen av turene er litt lengre, noen er korte, og noen få byr kun på  selve naturopplevelsen der selve turmålet ligger like ved parkeringsplassen. Tanke energi i Sandvika i Lyngen, nyt fossene i Tromsdalen i Tromsø, opplev spektakulære Vannøya i Karlsøy, lær om arter i gammelskogen i Lulledalen i Storfjord eller ta med hele familien til idylliske Juksavatn i Balsfjord. De fleste av turene ender opp ved en rasteplass med flott utsikt, gapahuk og/eller bålplass, så mange ganger er dette perfekte turer å bruke hele dagen på sammen med venner eller familie. 

bålplass_oppgradering_sommer2015_Juksavatn_AlfOlavLyngstad
Juksavatn, en perle med mange muligheter i Balsfjord! Foto: Alf Olav Lyngstad

Skikkelig oppgradering i 2017

Ishavskysten friluftsråd startet opp turkonkurransen i 2015, som da var den første i landet. I år har vi gjort en skikkelig oppgradering, takk være midler fra Sparebankstiftelsen Nord-Norge. Vi har fått med flere turer, laget et flott turhefte og gjort det mulig å velge enten elektronisk registrering via telltur.no, e-post eller sms-registrering. På hvert av turmålene finnes en turkode som skal brukes for registreringa. Turkonkurransen varer fra 1. juli til 15. oktober, og det vankes premie til alle som har besøkt minst 5 ulike turmål. Ønsker du ikke å bli med i turkonkurransen, men bare vil ha tips på flotte, tilrettelagte turområder, anbefaler vi også å ta en kikk i turheftet.

Ti på hjul_Sandvika Lyngen_Tine Marie V Hagelin
Fantastiske Sandvika i Lyngen kommune. Foto: Tine Marie Hagelin

Turene

Alle turer kan sees på telltur, og fra 1. juli kan du hente et eget eksemplar av turheftet fra rådhuset i din kommune. Heftet kan også lastes ned digitalt her.

Og du, bli med i facebookgruppen "Ti på hjul - Ishavskysten" så går du ikke glipp av noe!

Mer informasjon om om turkonkurransen finner du her.

Siste nyheter