Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kartmappe med turbeskrivelser

Kartmappe med turbeskrivelser

Gratis eksemplar til husstander i Lyngen kommune

Nytt turkart for Lyngen kommune

I tett samarbeid med Lyngen kommune og ivrige Lyngenfolk har Ishavskysten friluftsråd laget et nytt turkart (1: 50 000) over Lyngen kommune. Dette er det første turkartet som dekker hele kommunen og som viser alle stier, hytter, gapahuker og andre turmål. Vi deler ut gratis eksemplarer av turkartet til innbyggere i Lyngen kommune. Et kart per husstand forventes levert i postkassene til Lyngens innbyggere før påske. Sammen med turkartet følger et flott hefte som gir deg og dine turvenner mer informasjon om Lyngen som turdestinasjon. Vi håper turkartpakken vil inspirere deg til å benytte deg av de flotte turmulighetene som finnes i Lyngen!

Sandvika
Sandvika. Foto: Tine M Hagelin

Gratis eksemplar til husstander i Lyngen kommune

Lyngen kommune og friluftsrådet har som felles mål at friluftsliv skal bli en naturlig del hverdagen til innbyggerne i Lyngen. Derfor ønsker vi å gi husstander i kommunen et gratis eksemplar av det nye turkartet som en liten vårgave. Turkartet blir kjørt ut av Lyngsalpan vekst og lagt i postkassa til alle husstandene i Lyngen kommune.

Vi håper turkartpakken vil inspirere innbyggerne til å benytte seg av de flotte turmulighetene som finnes i Lyngen.

Utsikt over Lyngsdalen
Utsikt over Lyngsdalen. Foto: Tine M Hagelin

Samarbeid gir resultater
Etter flere års prosjektarbeid sammen med Lyngen kommune og frivillige turfolk er nå turkartet endelig ferdig. Turkartpakka består av et turkart i målestokken 1: 50 000, på vannavstøtende robust papir og en kartmappe med info om kommunen og turer.  Kartpakken er utvikla av Ishavskysten friluftsråd og Lyngen kommune, i tett samarbeid med ildsjeler fra kommunen. Å lage et turkart hvor kommunens turer er tegnet inn på kartet er et møysommelig arbeid, og det hadde ikke vært mulig å få dette til uten frivillighetens ivrige, engasjerte og flinke folk. Engasjerte friluftsentusiaster har lagt ned et imponerende antall timer i å logge stier og løyper i kommunen med GPS, som har lagt grunnlaget for dette kartet. I tillegg er eksisterende kartgrunnlag gjennomgått ved synfaring og på flybilder for å kvalitetssikre kartdataene. Oppdateringene har fortløpende blitt oversendt kartverket for asjurføring av sentrale databaser og offentlige kartregistre. Samtidig har dyktige folk i kommuneadministrasjonen i samarbeid med friluftsrådet laget en oversikt over alle friluftselementene for kommunen som må med i kartet, samt kvalitetssikret arbeidet underveis sammen produsenten Calazo. Tusen takk til alle som har bidratt med sporlogger og lokalkunnskap!

Bruk turkartet sammen med det nye turheftet
I den medfølgende brosjyren er det 44 turbeskrivelser som du finner igjen med tall i kartet. Disse har ulik lengde og vanskelighetsgrad, angitt i beskrivelsen. I tillegg har brosjyren informasjon som vi håper både nye og erfarne Lyngenfolk kan dra nytte av.

Lyngsalpene
Lyngsalpene. Foto: Tine M Hagelin

Kjøp et eksemplar av turkartet
Om du ikke er så heldig at du bor i  Lyngen kommune og får et gratis eksemplar av turkartet, kan du kjøpe deg et eksemplar forskjellige steder. Turkartene selges hos friluftsrådet i 5 etg. på rådhuset i Tromsø og skal tilbys hos utvalgte butikker i kommunen. Inntektene går direkte tilbake til kommunen i form av ulike friluftsprosjekter. Kartmappa koster 250,- stk. Vi oppdaterer oversikten over utsalgssteder etter hvert som kartet blir distribuert til leverandørene.

Prosjektet er finansiert av spillemidler og friluftsrådets egne midler.

Ønsker du å vite mer, kontakt oss på post@ishavskysten.no

God påske og riktig god tur i vår flotte natur!

 

Siste nyheter