Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Familien på Brosmetind

Oppdag Ishavskysten i sommer!

Ishavskysten har mange spesielle landskap og naturperler; vær og øyer, sund og fjorder, fjelltopper og dalfører. Her har vi områder med unike kvaliteter som kan inspirere til aktivitet i naturen, og vi håper at du har lyst til å oppdage og oppleve Ishavskystens friluftsområder. God tur og riktig god sommer ute i det fri!

Familien på Brosmetind
Utsikten fra Brosmetind

Her er noen av medlemskommunenes naturperler

Brosmetind (Tromsø). Opplev den spektakulære yttersida. Brosmetind er en enkel topp som gir fantastisk utsikt. Start fra veien over Rekvikeidet på Kvaløya.

Fløya – Bøntuva – Sollidalsaksla – Kaldslett (Tromsø). Denne turen gir et bynært og umiddelbart inntrykk av den vakre Tromsønaturen. Flott utsikt over Tromsø by.

Steindalsbreen (Storfjord). Steindalsbreen er et populært reisemål for folk som vil oppleve en bre på nært hold. Turen byr på mange geologiske severdigheter. Det er satt opp informasjonsskilt langs hele løypa, både om flora og fauna i området, og om lokale stedsnavn.

Lulledalen (Storfjord). Stien ligger i Lulledalen naturreservat. Området er rikt på orkidèer, og er kjent for Mariskoen som absolutt bør oppleves i blomst (blomstring juni/ juli).

Ordførertur Storfjord_Tine Marie Hagelin (5 of 22).jpgMariskoen blomstrer inne i Lulledalen. Husk at den kun skal beundres og nytes der den står- den må ikke plukkes eller ødelegges. Foto: Tine Marie Hagelin

Hersøya 1_Tine Marie Hagelin (3 of 3)
Haugland gård på Herøya

Hersøya (Karlsøy). Idyllisk beliggenhet i Vargesundet. Øya ligger i et landskapsvernområde, og gården Haugland er et statlig sikret friluftsområde driftet av Karlsøy jeger- og fiskeforening. Populært som friluftsområde, og attraktiv beliggenhet for småbåter å ankre opp.

Lyngstuva (Lyngen). Lyngstuva er ytterste odde av Lyngen-halvøya, og herfra kan du gå inn i landskapsvernområdet. Mot nord sees Nord-Fugløy, Vannøya mot nordvest og Arnøy mot nordøst.

Lyngseidet (Lyngen). Turen til Skihytta på sørsiden av Eidebakken kan gjøres på godt under en time. Fra Skihytta kan turen gå videre til Rørneshytta eller Goalsevarri, og for de som ønsker det videre til Gjerdvassbu eller Rørnestind.

vannøya
Skipsfjorden på Vannøya

Vannøya (Karlsøy) En perle ut mot ishavet. Her finner du et godt merkede turstier og toppturer. Kyststien som ble åpnet av Dronning Sonja i 2012 har flere portaler inn til Skipsfjorden landskapsvernområde, fra Burøysund helt til Kristoffervalen. 

 

Juksavatn (Balsfjord). Juksavatn-området er av Balsfjord kommune lagt ut som friluftsområde på grunn av natur-, kultur- og opplevelsesverdier i området. Det er gode muligheter for fiske og småviltjakt.

Fuggeltind (Balsfjord). Mange muligheter for å komme seg til denne toppen på 1033 moh som ligger midt i kommunen.  Flott utsikt i alle retninger mot Malangen og Balsfjorden.  Mye besøkt alle årstider.

Siste nyheter