Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Forsidebilde3_Nyhetssak

Nytt turhefte med flotte turer i Lyngen kommune for store og små

Opplev Lyngen i sommer!

Last ned vårt nye turhefte med 28 flotte turer rundt om i majestetiske Lyngen kommune. Her er noe for enhver smak. Fjæretur, topptur, fossevandring og enkle turer til turkise innsjøer. Og er du i konkurransemodus kan du i tillegg være med i konkurransen Lyngen Turtrim (eller Spreke Lyngenunger om du er under 16 år). 

Verdens ende_Line van Gemert
Verdens ende, en enkel og fin tur. Foto: Line van Gemert

Mellom Ullsfjorden og Lyngenfjorden ligger Lyngenhalvøya med sine høye tinder og trange daler. Et opprevet, vilt og vakkert landskap med breer og stupbratte fjellsider gjør Lyngen og Lyngsalpan til et sjeldent godt utgangspunkt for varierte naturopplevelser. I uminnelige tider har landskapet både fasinert og utfordret mange. Lyngennaturen er for de som søker utfordringer og for dem som søker ro og stillhet i naturen. Naturen har noe å by på både for liten og for stor. Den kan være skremmende eller mild alt etter årstid og vær. Mesteparten av kystlinja rundt Lyngenhalvøya er bosatt og sjøen tilknyttet området er mye benyttet til fiske og rekreasjon. Store deler av Lyngshalvøya er vernet som landskapsvernområde, men enkelte områder utgjør også naturreservat.

Nytt turhefte med 28 flotte turer i Lyngen

Turheftet kan enten lastes ned som pdf eller så kan du hente et gratis eksemplar på rådhuset i Lyngen, Visit Lyngenfjord på Lyngseidet eller hos Ishavskysten friluftsråd (rådhuset i Tromsø kommune). Last ned turheftet som pdf her. Turheftet er laget av Lyngen kommune og Ishavskysten friluftsråd. Design og layout er fra Fagtrykk Ide.

Arne Bergheim (1)
Foto: Arnstein Berghei

Turkonkurranse i storslått natur

I Lyngen er det mange trimpostkasser i spennende og variert terreng. Trimkassene er plassert på ulike steder og gir fine turmuligheter både for deg som vil nyte naturen og for deg som vil trimme eller gjøre begge deler samtidig. Dette heftet gir en oversikt over hvor trimkassene er plassert, med en beskrivelse av start og løypetrase. På turene får du oppleve den storslåtte naturen som finnes i Lyngen. Tar du i tillegg i bruk turkart for Lyngenhalvøya, kan turene forlenges og naturopplevelsene økes. Kommunen tar forbehold om eventuelle feil. Endringer og forbedringer vil bli gjort over tid. Husk alltid å sjekke værmelding før du legger ut på tur. Turkonkurransen er åpen i sommer- og høstmånedene. Skal du ut på tur om vinteren må du alltid sjekke skredfare. Legg aldri ut på tur om vinteren uten å være kjent med lokale forhold eller ved fare for snøras. Skredfaren kan du blant annet sjekke på www.varsom.no

Sopptur i Skulsfjorden_Tine Marie Hagelin (9 of 11)
Foto: Tine Marie Hagelin

Egen turkonkurranse for de under 16 år: Spreke Lyngenunger!

Selvfølgelig skal kommunens egne tøffe unger ha sin egen turkonkurranse. Fra 2017 starter vi opp med en helt egen konkurranse for barn og unge under 16 år. Turene er de samme som for de voksne, og «toppene» vil variere fra år til år. Her må du laste ned registreringskjema for å være med. Følg med på kommunens hjemmeside for å være sikker på at du har de oppdaterte turmål/toppene for det enkelte år.

 

Skihytta_Arnstein Bergheim
Skihytta er verdt et besøk, både på dagtid og kveldstid. Foto: Arnstein Berghei

Ta vare på deg selv og naturen når du legger ut på tur i vår sårbare og vakre natur

Vi oppfordrer alle til å ta hensyn til både naturen i området du ferdes, dyr på beite, andre turgåere og trafikken i området du parkerer. Vis særlig varsomhet når du er på tur nær drikkevannskildene våre. Parkerte biler må ikke hindre adkomst til eiendommer, skogsveier osv. Ikke alle kassene er på steder der det er vann i nærheten. Det kan derfor være lurt å ha med seg vann på flaske.

Vær varsom med ild, rett deg etter de reglene som gjelder for området og årstida.

Det er husdyr i alle turområdene, så husk båndtvang og lukk alle grinder og porter når du ferdes i utmark!

LAST NED HEFTET HER

Aspvatnet_Tine Marie Hagelin.jpg

Siste nyheter