Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Foto: Iselin Emmy Pedersen

Skitur på Vannøya. Foto: Iselin Emmy Pedersen

Nå også i Karlsøy

Oppstart av ny vinterturkonkurranse

Vinterturkonkurransene i Lakselvbukt, Lyngen og Storfjord er godt i gang, med mange deltakere og flere titalls mil gått allerede. Karlsøy kommune hiver seg nå på suksessen, og starter opp sin egen vinterturkonkurranse: Til topps i Karlsøy - et vintereventyr!

Vi i Ishavskysten friluftsråd jobber for at friluftsliv skal bli en naturlig del av hverdagen til innbyggerne i de fem medlemskommunene våre. Årstiden spiller ingen rolle, vi ønsker at folk skal få oppleve gleden i å være ute året rundt. Mange nordmenn oppgir friluftsliv som deres valgte treningsform, og de positive helsefordelene man opplever med å være ute i friluft forsvinner ikke selv om det er vinter. Derfor er det gledelig at det blir så mange nye vinterkonkurranser i år, og at det er så mange som benytter seg av tilbudet.

Stortind. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin
Stortind. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

Til topps i Karlsøy - et vintereventyr

I Karlsøy har de lenge arrangert turkonkurransen Til topps i Karlsøy. Nå får denne en etterlengtet vinterversjon. Her kan du velge blant 16 forskjellige topper av varierende gradering og lengde.

Påmeldingen er allerede åpen, og gjøres her. Konkurransen starter 30. januar, og fortsetter ut april måned.

Påmeldingskonkurranse!

Også i Karlsøys vintereventyr kan vi friste med påmeldingspremier. Blant alle de som både melder seg som deltakere i konkurransen og registrerer minimum én tur innen 7. februar, trekker vi 2 heldige vinnere av hver sin hodelykt! Så her er det bare å melde seg på og komme seg ut døra!

 

telltur_transparent

Informasjon om påmelding og registrering

For at turen din skal registreres i konkurransen, må du først ha meldt deg på den enkelte turkonkurransen du ønsker å delta i. Dette gjøres på de respektive turkonkurransenes side på TellTur.no. Du finner alle turkonkurransene i Ishavskysten friluftsråd her.

Når du er påmeldt konkurransen, kan du velge å registrere turene dine med kodene du finner på de enkelte turmålene. Dette gjøres på TellTur.no. Du kan også velge å registrere turene ved hjelp av appen Norgeskart friluftsliv, i temalaget som heter TellTur. Denne bruker GPS og gir deg beskjed om muligheten til å registrere turen når du er cirka 50 meter unna turmålet. Merk at den vil gi beskjed om muligheten for registrering uavhengig av om du er påmeldt konkurransen, så husk å melde deg på før du registrerer turen om du ønsker at den skal telle med i konkurransen. Dessverre er det ikke mulig å melde seg på konkurransene i appen.

Les mer om TellTur, påmelding og registrering av turer her. Om du fortsatt er usikker, kontakt Solveig Enoksen på solveigenoksen@ishavskysten.no.

 

Ta gjerne med en venn på tur! Skisporstatus kan du sjekke på skisporet.no. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin
Ta gjerne med en venn på tur! Skisporstatus kan du sjekke på skisporet.no. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

Husk!

Skal du ut på tur om vinteren må du alltid sjekke skredfare. Legg aldri ut på tur om vinteren uten å være kjent med lokale forhold eller ved fare for snøras. Skredfaren kan du blant annet sjekke på varsom.no. All ferdsel skjer på eget ansvar. Vær obs på at turrutene er skiltet og/eller beskrevet for ferdsel på barmark. Det kan også være lurt å pakke med mer niste, drikke og klær enn du tror du får behov for. Vi kan ikke garantere at parkeringene er brøytet på vinteren.

Lurer du på om det er tråkket skiløyper der du vil på tur? Sjekk skisporet.no for oppdatert løypeinfo.

Siste nyheter