Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kajaktur i Lyngen_Lyngen kommune

Over 100 000,- til nytt turutstyr!

Ishavskysten friluftsråd har fått tildelt 116 000,- til å kjøpe inn turutstyr som skal være tilgjengelig i medlemskommunenes utstyrsbaser. Den hyggelige beskjeden fra Friluftsrådenes Landsforbund og Troms Fylkeskommune om at de tildeler henholdsvis 76 000,- og 40 000,- muliggjør at medlemskommunene kan styrke sine utstyrsbaser med blant annet lavvoer, soveposer og liggeunderlag, matlagingsutstyr og padledrakter til kajakkene sine. Dette åpner opp for enda mere friluftsaktivitet!

Ordførertur Storfjord_Tine Marie Hagelin (1 of 22)
Hvorfor ikke ta med familien på telttur i sommer? Foto: Tine Marie Hagelin

Mulighet for lengre turer i naturen

Alle friluftsrådets medlemskommuner har kanoer eller kajakker som kan lånes/leies ut til skoleklasser og enkeltpersoner. Sikkerhetsutstyr som redningsvester følger med. I tillegg kan det lånes henger slik at kanoene eller kajakkene kan fraktes. Nå skal det også være mulig å låne annet turutstyr slik at man kan dra på lengre turer- gjerne overnattingsturer.

-Det vil nå være mulig og også låne lavvo, tursekker, liggeunderlag og stormkjøkken hos kommunene. Dette er utstyr som vil kunne senke terskelen for å dra ut på tur og som igjen er avgjørende utstyr om en har lyst til å dra på lengre turer, sier daglig leder Tine Marie Hagelin.

-Hvorfor ikke ta med ungene på en overnattingstur med kano i sommer? legger Hagelin til. 

Padletur i kano_Tine Marie Hagelin
Padletur på Rundvannet. Foto: Tine Marie Hagelin

Friluftsliv er nordmenns foretrukne aktivitet

-Friluftsliv er nordmenns suverent foretrukne aktivitet for å komme seg i form, hvor hele 2/3 av oss sier at turer i skog og mark er det vi foretrekker av fysiske aktiviteter. Det er utrolig gledelig og i Ishavskystens medlemskommuner ligger friluftsområdene som perler på en snor, sier Hagelin.

Friluftsrådet og medlemskommunene ønsker å tilrettelegge, motivere og inspirere folk til å dra ut på tur i naturen. At vi nå kjøper inn mer turutstyr er et ledd i å stimulere til økt bruk av kommunenes friluftsområder. Turutstyret skal være tilgjengelig for alle, og friluftsrådet oppfordrer skoleklasser og andre innen helsetjenesten å benytte seg av dette tilbudet.

-Sommeren er på trappene, og vi håper at folk benytter seg av turutstyret og drar på tur ut i vår flotte natur. Friluftsrådet oppfordrer til å ikke respektere kommunegrenser når en er ute på tur, for det gjemmer seg mange naturperler i nabokommunene som absolutt er verdt et besøk, sier Hagelin.

Utstyret vil kjøpes inn i løpet av sommeren og det vil informeres om når dette er på plass på kommunenes og friluftsrådets hjemmeside.

Lyst til å padle kano eller kajakk i sommer?

Her er telefonnumrene til de som låner ut utstyr i de enkelte kommunene:

Tromsø (kano): Læring gjennom arbeid (LGA): 41 24 20 90

Balsfjord (kano): BULA-huset: 48881531

Storfjord (kajakk): Vestre Storfjord Lysløypelag: 464 19 556

Karlsøy (kano): Karlsøy kommune: 77 74 60 00

Lyngen (kajakk):97135227 

 

Bo Eide (7).jpg

Foto: Bo Eide

Siste nyheter