Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
påskequiz med logo

Bli med i vår påskequiz og vinn flotte friluftspremier!

Påskequiz med Ishavskysten friluftsråd

Påsken er her, med mange som bruker, nyter og boltrer seg i våre fantastiske friluftsområder. Visste du at Ishavskysten friluftsråd har kartlagt alle friluftsområdene i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen og Tromsø? Her ligger masse flott informasjon som i hovedsak skal brukes i framtidig arealplanlegging - men resultatet er også svært gøy å undersøke for andre. Bli med i vår påskequiz, der du vil bli kjent med kartleggingen og har sjansen å vinne flotte premier. Lykke til!

 

Her finner du spørsmålene

naturbase kartlagte friluftsområder
På naturbase.no finner du riktige svar

Hvordan du finner svarene på spørsmålene

Klikk deg inn på http://kart.naturbase.no. Klikk på «Vis kartlagsliste» helt oppe i venstre hjørne. Huk av "kartlagte friluftsområder". Zoom deg inn på oss her i nord med hjelp av pluss-ikonet. Klikk på «i» (identifiser) for å åpne informasjonen for et område. Da kommer navnet på friluftsområdet opp til venstre, og faktaark for hvert område får du fram gjennom å klikke på områdets navn og siden «faktaark».

 

Konkurranseregler

Konkurransen varer til 18. april 2017. Fem vinnere får en flott turkartpakke over Balsfjord og en termokopp med friluftsrådets logo på. Vinnerne blir tilfeldig trukket, og de deltagere som har alle (eller flest) riktige svar er med i trekningen. Oppgitte kontaktdata (navn, telefon og e-mail) må være korrekt. Vinnernes navn publiseres på friluftsrådets facebookside, og kontaktes personlig på e-mail. Premiene hentes på rådhuset i Tromsø, eller rådhusene i de andre kommunene litt senere (etter at vi fått transportert premiene til riktig kommune).

 

 

Oppdatering 20.4: Konkurransen er avsluttet!

Takk til alle dere som deltok i vår påskequiz! Vi håper dere har funnet nye friluftsperler gjennom friluftskartlegginga, som kan bli framtidige turmål.

Disse fem heldige vinnerne får en turkartpakke over Balsfjord og et termokrus hver: Tove Andreassen, Kristin Pedersen, Leikny Toften, Alexander Nylund og Else Løvli. Dere har blitt kontaktet på e-post for å avtale henting av premiene.

Svar på spørsmålene

Her kommer spørsmålene og svarene på påskequizen:

Q1: På Hersøya i Karlsøy finnes en fraflyttet fiskebondegård som er vurdert med høyere friluftsverdi enn resten av øya. Gården er aktuell i disse dager som Baalsrud skal få nytt liv på filmduken etter filminnspillingene på Lyngseidet. Dette var nemlig stedet der Jan Baalsud først fikk hjelp for å komme seg videre i sin flukt etter at M/S Bratholm ble skutt i senk i Toftefjord 1943. I dag er husene på gården oppusset og godt vedlikeholdt av Karlsøy JFF, og det er mulig å leie hovedhuset for overnatting.Hva heter gården?
  • Haugland gård
 
Q2: Fra Breivikeidet i Tromsø kommune tar du deg enkelt med ferge over til Svensby i Lyngen kommune. Lyngen er ikke bare stupbratte fjell rett ned i havet! Ovenfor Svensby ligger for eksempel et stort og populært friluftsområde med mange kvaliteter. Området kalles «Barheia» og brukes hele året, først og fremst av de lokale, men også av tilreisende. På vinteren tråkkes en løype fra Svensby til en flott åpen hytte, som har servering hver søndag fra februar og til påsken. Hva heter hytta?
  • Trollhytta
 
Q3: Ved enden av veien helt nord på fastlandssiden i Tromsø kommune, ligger Oldervik. Sør for bygda går en liten og svært koselig kjerrevei langs med spennende steinformasjoner fra Kastnes til Brattfjell. Det er flere flotte skiferberg og jettegryter langs fjæra.Hva kalles den store samiske offersteinen i Kastnes?
  • Finnkjerka
 
Q4: På Nordkjosbotn/Vollan i Balsfjord er man heldige med nydelige Nordkjoselva som er delvis tilrettelagt for turgåing langs sidene. Her går, jogger og ruller de lokale, i området kalt Elveparken som er delvis tilrettelagt for funksjonshemmede.Hva i området er tilrettelagt for funksjonshemmede?
  • Turvei og fiskeplass
 
Q5: I Karlsøy går en 17 km lang løype langs fjæra mellom Grunnfjord og Dåfjord. I barmarkssesongen er dette en fin dagstur. På våren er her et yrende fugleliv, og man passerer flere flotte viker og nes og rester av gammel bebyggelse, og stedvis har det blitt laget kjerrevei med stabling av stein over kneiker og ulendt terreng. Hva heter området langs løypa som nevnes som egnet for overnatting i telt eller under åpen himmel?
  • Håkaby
 
Q6: Sør for Furuflaten i Lyngen kommune ligger Innerfjellet. I dette område går en skogsvei opp til en trimposkasse, og det er også mulig å gå videre langs en sti inn i Storfjord kommune til Rullebu, en åpen hytte som drives av Lyngen jeger- og fiskerforening. Området blir mye brukt lokalt til de vanlige friluftsaktivitetene som turgåing hele året og bærplukking, men også til en helt annen spesiell aktivitet.Hvilken aktivitet arrangerer lokalbefolkningen årligen?
  • Nissespionering på Lillejulaften
 
Q7: Mellom Indre Holmbukt, Lakselvbukta og videre sørover langs Lakselvdalen mot kommunegrensen til Balsfjord kommune er det avgrenset er stort nærturområde i Tromsø kommune. Her finnes mange flotte tilrettelagte nærturtilbud, som turpostkasser, tråkking av løyper, gapahuk, merkede fjelløyper, rasteplasser og klopping og bruer over våte områder. Hva heter steinen som mange har skrevet sitt navn på opp gjennom årene?
  • Langdalssteinen
 
Q8: På Malangseidet i Balsfjord kommune har de lokale flotte nærturområder. Her finnes blant annet Skogsbua, en åpen grillhytte som drives av Malangseidet bygde- og idrettslag. Vegen til Skogsbua går langs en skogsvei som også er egnet for rullestol. Fra Skogsbua kan man ta seg videre opp langs en merket sti til Skredtinden, men før man kommer dit går løypa via et åpent område med benk og gammel grunnmur.Hva heter det åpne området nede ved fjæra, som også er en populær utfartsplass?
  • Stabbolaheimen

Siste nyheter