Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_0764

Skolehagekurs del 2 - 20. februar 2020

Nye læreplaner - mer tverrfaglighet, mer praktisk retta undervisning og bærekraftig utvikling. Alle disse momentene i fagfornyelsen kan dekkes gjennom arbeid med skolehage. Derfor er det så flott at Holt læringstun og Ishavskysten friluftsråd samarbeider, og kan tilby skolehagekurs for skolene i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø som er med i Læring i friluft.

Sju skoler i Tromsø, Balsfjord og Lyngen som ønsker å etablere skolehager eller som allerede har skolehage deltok på del 2 av skolehagekurset. Kursleder Ute Vogel fra Holt læringstun og Georg Hansen fra Nyberg urtegård ledet kursdeltakerne på en galant måte gjennom dagens program. På kurset var vi innom årshjulet for skolehager, jord som levende ressurs, kretsløptenking - og ulike måter å kompostere på, såing og en mengder med praktiske tips.  

IMG_0766.JPG

Georg Hansen fra Nyberg urtegård og Ute Vogel fra Holt læringssenter var inspirerende kursledere og hadde mye kunnskap, tips og råd å komme med.

IMG_0776.JPG

Ivrige kursdeltakere som forbereder mat til komposten.

IMG_0779.JPG

Kompost med mark i, for deg som vil ha en effektiv måte å kompostere på og som vil ha mark til husdyr.

IMG_0782.JPG

En annen måte å kompostere på er ved fermentering av matavfallet - bokashi.

IMG_0784.JPG

Overskuddsvæsken fra bokashien tappes ut og kan brukes til gjødsel.

IMG_0794.JPG

Snart er det tid for såing. Man trenger ikke bruke mange penger på utstyr til å så i. Det finnes mye billig og mye som kan gjenbrukes.  

Siste nyheter