Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_5716

Vellykket samling med 26 lærere

Skolenettverkssamling i Skibotn - oktober 2018

Skibotn feltstasjon var stedet for den andre samlingen i skolenettverket Læring i friluft. Det var 26 svært engasjerte lærere fra 15 skoler i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen og Tromsø som villig delte av sine erfaringer om læring i friluft og uteskole. Lærerne understreker viktigheten av å ha en ledelse som er åpen for uteskole, samtidig som det må åpnes opp for mer tverrfaglig arbeid.

IMG_5663

Skolene presenterte sine behov for kompetanse og kurs, i tillegg opplyste de om hvilke tema de selv kan bidra med i nettverket. Mange av skolene har verdifull kompetanse som med fordel kan deles med flere.

På samlingen var det lagt opp til selvhushold, og lærerne måtte lage måltidene selv. To av måltidene ble til på bålet, og nyttig kunnskap om bålbrenning i forhold til matlaging ble erfart. Samarbeidet om matlagingen og kreativiteten var upåklagelig.

Torsten Aslaksen, fysikkprofessor og nordlysekspert, hadde en stjernespekket kveldsforelesning i astronomi knyttet opp mot læringsmålene. Vi fikk god innføring i hvordan jorda, månen og sola beveger seg i forhold til hverandre, om årstider, døgn og månefaser. Kjente og ukjente stjernebilder ble introdusert, samtidig som vi fikk et bilde av myter og sagn knyttet til stjernehimmelen og nordlys i både samisk og norsk tradisjon.

IMG_5700

En viktig del av samlingen var at skolene skulle få tid til å arbeide med sin handlingsplan for Læring i friluft. Mange av skolene ønsker seg en bedre struktur på uteskolearbeidet, derfor prioriteres arbeidet med et styringsdokument. I en travel skolehverdag er det ikke like lett å sette av tid til planarbeid. I handlingsplanen er det viktig å få fram hva man er god på, hva som er utfordringer og hva ønsker man å oppnå. Med en god måldiskusjon i bunnen er det lettere å komme fram til strategier, og de rette tiltakene som skal til for å nå målene.

Mellom øktene ble det tid til en vandretur på naturstien i Lulledalen. Her ble hodet renset og kroppen fikk påfyll med god energi.

-Samlingen var meget vellykket, og jeg er imponert over lærernes engasjement, sier en glad koordinator for prosjektet, Toril Skoglund.

Siste nyheter