Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emma og Saga på Skorven_Tine M V Hagelin

Småfotan: nytt turtilbud til barnehager og småtrinnet

Ishavskysten friluftsråd jobber for MER og BEDRE utetid i skoler og barnehager. Det passer kanskje ekstra godt nå i disse koronatider? Vi ønsker å invitere alle barnehager og småtrinnet i alle våre fem medlemskommuner til å være med på vårt nye prosjekt «Småfotan», med egne turkort med nøkkelbånd og klippetang.

Logo_Småfotan

«Småfotan» er et lavterskel turtilbud, hvor turer i nærmiljøet og fysisk aktivitet står i fokus. Deltakelse i prosjektet gir alle deltakende barnehagebarn/småskoleelever hvert sitt personlige turkort som kan henges i en snor rundt halsen, og hver deltakende barnehage/skole får tilsendt 1 klippetang (per 25 barn). Turkortet har 20 felt, hvor barnet for hver tur klipper på rett plass på kortet. Så enkelt, og så engasjerende!

Lærer/barnehagelærer forbereder turen i forkant med å henge ut en klippetang på turmålet, og barnehagen/skolen velger selv ut turmålene; det kan være en klatrestein, fjelltur, ei myr, en tur i fjæra, en kulturtur e.l., og det kan være allerede etablerte eller helt nye turmål. Her er det kun fantasien som setter grenser! Turene kan også kombineres med andre aktiviteter avhengig av årstid.

Det er Nord-Troms friluftsråd som startet opp dette flotte tilbudet for 2 år siden. I 2020 fulgte Midt-Troms friluftsråd etter. I kommunene i begge friluftsrådene ble Småfotan en stor suksess med mange deltakere og stort engasjement. Nå ønsker vi å tilby samme flotte turtilbud til barnehagene og skolene i våre medlemskommuner.

Vi har stor tro på at dette kan være et artig og motiverende turtilbud til alle «småfota» i barnehager og på småtrinnet, og vi håper at så mange barnehager og skoler ønsker å delta.

For å delta i Småfotan trenger vi tilbakemelding på følgende:

  • Navn på skole/barnehage, kommune og adresse
  • Hvor mange turkort ønsker dere?
  • Ønsker dere klippetang (vi gir ut en klippetang per 25 barn) og hvor mange?

Send tilbakemelding på e-post til post@ishavskysten.no, så sender vi ut turkort og klippetenger til dere.

De 20 første barnehagene som melder seg på vil få tilsendt idépermen «Barnehager i friluft».

 

Smaafotan_klippekort_10x10.jpg

Siste nyheter