Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rullestolvei Sørlenangsbotn__Tine M V Hagelin

Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne ga oss prisen for Ti på hjul

Takk for fylkets første Tilgjengelighetspris

I går fikk vi en superfin førjulsgave. Ishavskysten friluftsråd vant Troms og Finnmark Fylkeskommunes Tilgjengelighetspris for prosjektet Ti på hjul. Turkonkurransen for hjulbrukere. Prisen ble delt ut av Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne hos fylkeskommunen. Dette er første gang prisen er delt ut, og det var Line Fusdahl, lederen for rådet, som delte ut prisen i går på fylkestingets desembermøte. Så stas!

IMG_1346
Ved turmålet i Lyngsalpene ved Sørlenangsbotn får man nydelig utsikt innover hjertet av Lyngsalpene. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

Vi er så takknemlige for denne prisen. Å få en pris for dette prosjektet er vi kjempestolte av og det viser også at fokuset på tilrettelegging er viktig for fylket. Det er vi glade for!

Vi startet Ti på hjul i 2015, i Friluftslivets år, fordi vi mente at hjulbrukere fortjener å ha et fullverdig turtilbud som er sidestilt funksjonsfriske som deltar på feks Ti på topp. Da skjønte vi at det var veldig få godt tilrettelagte turområder for rullestolbrukere, så de siste 6 årene har vi jobbet mye med å tilrettelegge populære turområder for denne målgruppen. Tilretteleggingen har vært i tett samarbeid med medlemskommunene og frivilligheten for å få dette til.

Gjennom Ti på hjul kan hjulbrukere trille innover i Lyngsalpene fra Sørlenangsbotn, rulle langs fjæra i Storfjorden på Sandørneset, fiske fra en tilrettelagt fiskebrygge på Nakkevatnet og sjøsette kanoen på den tilrettelagte flytebrygga på Juksavatn i Balsfjord. For å nevne noen av turmålene, for det er totalt 23 unike turmål i Ti på hjul.

Friluftsliv har dokumenterte helsegevinster for vår psykiske og fysiske helse, og det er helt opplagt av kontakt med natur er like viktig for personer i rullestol. Naturkontakt demper stress og angst, senker blodtrykket og styrker dem mentale helsa vår. Vi er derfor så opptatt av at alle skal komme seg ut i vår felles natur uansett om man sitter i rullestol, bruker rullator eller er frisk til beins.

I 2022 fortsetter vi med tilrettelegging for hjulbrukere i våre kommuner. Vi gleder oss!

Bilder

Nakkevatnet fiskebrygge_Tine Marie V Hagelin
Jon Remi og Astrid tester flytebrygga_Solveig Enoksen

Siste nyheter