Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ti på hjul_facebookgruppe_banner

Tilrettelagte turer i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø

Ti På Hjul - en friluftskonkurranse for alle som bruker hjul i hverdagen

Ti på hjul er turkonkurransen for hjulbrukere i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø. Turkonkurransen har som mål å inspirere alle som av ulike årsaker ikke kan benytte seg av Ti på topp-tilbudene, men som gjerne vil ut på tur i våre flotte friluftsområder enten det er med rullestol, barnevogn eller rullator. Ti på hjul går fra 1. juli til 15. oktober.

Nakkevatnet fiskebrygge_Tine Marie V Hagelin
Fra den tilrettelagte fiskeplassen ved Nakkevatnet kan du både koke kaffe på bålet, mens du har snøret ute i vannet. En nydelig plass som er verdt et besøk! Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

Årets nye turhefte er klart! I heftet finner du informasjon om våre tilrettelagte turer og Ti på hjul-konkurransen. Last ned turheftet her, eller hent ditt gratis eksemplar av turheftet på rådhuset i din kommune.

 

Varierte turmål som passer for alle

Turene til Ti På Hjul gir varierte og spennende naturopplevelser, og her finnes noe for en hver smak. Lade opp batteriene i Sandvika i Lyngen, nyt fossene i Tromsdalen i Tromsø, opplev spektakulære Vannøya i Karlsøy, lær om arter i gammelskogen i Lulledalen i Storfjord eller ta med hele familien til idylliske Juksavatn i Balsfjord. De fleste av turene ender opp ved en rasteplass med flott utsikt, gapahuk og/eller bålplass, så mange ganger er dette perfekte turer å bruke hele dagen på sammen med venner eller familie. 

I år er det nye turmål som er med i Ti på hjul: 

- Gapahuken ved Vassenden ved Sagelvvatnet i Balsfjord
- Fiskeplassen ved Nakkevatnet i Tromsø
- Laplassen ved Skibotnelva i Storfjord 
- Sørlenangsbotn, hjertet av Lyngsalpene i Lyngen
 

Se alle turer på Telltur.no. 

Vassenden_Tine Marie V Hagelin
Den splitter nye gapahuken ved Vassenden ved Sagelvvatnet ligger nydelig til ved vannkanten. Gapahuken har god plass og stor bålgrue i midten. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

Slik deltar du i konkurransen

På hvert turmål finner du en turmålskode på et skilt. Koden starter med «TPH» etterfulgt av fire tall. Det er denne koden du trenger for å registrere en tur. For å registrere din tur, trenger vi i tillegg ditt navn, adresse, alder, om du er rullestol-, barnevogn- eller rullatorbruker. Det er tre ulike måter å registrere din tur på, og du kan velge hvilken du vil.

1. Telltur.no
Registrer din tur her på telltur.no. Påmelding gjøres i panelet til høyre på denne siden. Husk all brukerinformasjon da du registrerer deg selv. I tillegg må du sende oss en mail (post@ishavskysten.no) på om du bruker barnevogn, rullestol eller rullator. På hvert turmål finnes en kode, som legges inn i Telltur for å registrere turen.

2. TellTur på mobil-app
Last ned appen "Norgeskart friluftsliv". Åpne TellTur i venstre sidepanel. Kjøp premium-abonnement for å få tilgang til TellTur-turene. Ved hjelp av appen kan du sjekke inn fra mobiltelefonen når du har ankommet turmålet eller senere når du er innenfor dekning igjen (innen 24 timer). Appen sjekker at du har vært innen 50 meter fra turmålet før den lar deg sjekke inn. Du må først registrere din bruker på nett (www.telltur.no) for å logge deg inn på mobil-appen. Les mer om appen på Norgeskart.

3. E-post
Etter at du har besøkt et turmål, send e-post til post@ishavskysten.no med ditt navn, kontaktinfo og turmålskoden. 

 

NB! For alle alternativene trenger vi at du sender oss en e-post til post@ishavskysten.no med informasjon om framkomstmiddel (rullestol, rullator, barnevogn).

 

Ti på hjul premie 2018

Premie

Du trenger selvfølgelig ikke å være med i turkonkurransen for å dra på tur. Men de som har vært på fem eller flere ulike turmål og registrert dette, får premie når sesongen er avsluttet. Ti på hjul går fra 1. juli til 15. oktober. Kun brukere som har registrert all relevant informasjon (navn, adresse, alder, framkomstmiddel) kan få premie.

 

Kontakt oss om du lurer på noe:

Solveig Enoksen
Mobil: 922 45 790  
Epost: solveigenoksen@ishavskysten.no

 

Siste nyheter