Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ti på hjul_facebookgruppe_banner

Tilrettelagte turer i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø

Ti På Hjul - Oppdag og registrer godt tilrettelagte turer

Ti på hjul er turkonkurransen for brukere i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø. Turkonkurransen har som mål å inspirere alle som av ulike årsaker ikke kan benytte seg av Ti på topp-tilbudene, men som gjerne vil ut på tur i våre flotte friluftsområder enten det er med til fots, med rullestol, barnevogn eller rullator. Ti på hjul går fra 1. juli til 15. oktober.

Nakkevatnet fiskebrygge_Tine Marie V Hagelin
Fra den tilrettelagte fiskeplassen ved Nakkevatnet kan du både koke kaffe på bålet, mens du har snøret ute i vannet. En nydelig plass som er verdt et besøk! Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

I turheftet finner du informasjon om våre tilgjengelige, tilrettelagte turer og Ti på hjul-konkurransen. Last ned turheftet her (revidert versjon i 2021), eller hent ditt gratis eksemplar av turheftet på rådhuset i din kommune.

 

Varierte turmål som passer for alle

Turene til Ti På Hjul gir varierte og spennende naturopplevelser, og her finnes noe for en hver smak. I 2022 tilbyr vi 22 varierte turer i våre fem medlemskommuner - i frodige skoger, langs elver, vann og sjø, med utsikt over snødekte tinder eller mektige fjorder. Du kan raste ved noen av de mange rasteplassene som turene ender opp ved, fiske, brenne bål, se på helleristninger, lære om flora og fauna eller bare nyte den mektige stillheten, sjøfugl, fossende elver og utsikt. Mange ganger er dette perfekte turer å bruke hele dagen på sammen med venner eller familie. 

Se alle turer på Telltur.no. 

Vassenden_Tine Marie V Hagelin
Den splitter nye gapahuken ved Vassenden ved Sagelvvatnet ligger nydelig til ved vannkanten. Gapahuken har god plass og stor bålgrue i midten. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

Slik deltar du i konkurransen

På hvert turmål finner du en turmålskode på et skilt. Koden starter med «TPH» etterfulgt av fire tall. Det er denne koden du trenger for å registrere en tur. Det er to ulike måter å registrere din tur på, og du kan velge hvilken du vil. 

1. Telltur.no
Registrer din tur på telltur.no. Påmelding gjøres i panelet til høyre på denne siden. Husk all brukerinformasjon da du registrerer deg selv. På hvert turmål finnes en kode, som legges inn i TellTur for å registrere turen.

2. TellTur på mobil-app
Last ned appen "Norgeskart friluftsliv". Åpne TellTur i venstre sidepanel. Kjøp premium-abonnement for å få tilgang til TellTur-turene (gratis i 2022). Ved hjelp av appen kan du sjekke inn fra mobiltelefonen når du har ankommet turmålet eller senere når du er innenfor dekning igjen (innen 24 timer). Appen sjekker at du har vært innen 50 meter fra turmålet før den lar deg sjekke inn. Du må først registrere din bruker på nett (www.telltur.no) for å logge deg inn på mobil-appen. Les mer om appen på Norgeskart.

 

Ti på hjul premie 2018

Premie

Du trenger selvfølgelig ikke å være med i turkonkurransen for å dra på tur. Men de som har vært på tre eller flere ulike turmål og registrert dette, får premie når sesongen er avsluttet. Ti på hjul går fra 1. juli til 15. oktober. Kun brukere som har registrert all relevant informasjon (navn, adresse, alder) kan få premie.

 

Kontakt oss om du lurer på noe: post@ishavskysten.no

 

Graderingstabell - se tabellen nede for hva som ligger til grunn for vurdering av turene:

Graderingstabell_rullestol.jpg

 

Siste nyheter