Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Friluftsskolen i Lyngen.

Friluftsskolen i Lyngen.

Topp friluftsskole i Lyngen i høstferien

For første gang ble det arrangert friluftsskole i høstferien i Lyngen. Fjorten supermotiverte barn stilte opp og fikk delta på mange forskjellige uteaktiviteter sammen med arrangører fra Lyngen kommune og Ishavskysten friluftsråd.

Ut på tur - aldri sur!

Når man deltar på friluftsskolen kan man fort blir kjent med nye turområder like ved der man bor. På friluftsskolen i Lyngen fikk elevene oppleve tre forskjellige flotte turmuligheter. 

På Karnes fikk barna prøve seg på klatring ifra topptaufeste. Dette var veldig spennende og gøy. De fikk også lære seg å etablere leir, ved å slå opp telt og lavvo. Vi lagde bål i fjæra spiste lunsj rundt bålet. Til slutt hadde de voksne en overraskelse til barna. Dette var at vi gikk til en hundegård på Karnes og fikk hilse på valper som bare var 3 uker gamle.

På dag to ved Jægervatn leirskole var det stor aktivitet med orientering og kart og kompass. Her måtte vi konsentrere oss skikkelig for å få det til, men da smakte det deilig med varme fiskeburgere til lunsj. Superartig var det å få prøve seg i kano på Jægervatnet. Det ble også tid til litt fisking og noen tok seg til og med et bad.

Den siste dagen var en fin turdag hvor vi gikk opp mot Innerfjellet på Furuflaten. Vi hadde planer om å gå inn i en grotte, men det lot seg ikke gjøre pga. for mye vann. Vi koste oss på leirplassen og fikk lære om sporløs ferdsel og allemannsretten. Vi hadde quiz for å sjekke om vi husket noe av det vi ble opplært i.

Friluftsskolen ble avsluttet med en koselig stund med utdeling av diplomer til alle deltakerne. Takk for en flott friluftsskole – alle supre deltakere og flinke instruktører.

Bilder

Kakao
Kakao er godt på tur.
Leirliv 2
Lavvo settes opp.
Leirliv
Teltet skal også opp.
Grotte
Ved grotta.
Lunsj 2
Ingenting er som friluftskole i Lyngen!
Orientering 2
Den veien?
Tur 3
Flotte ambassadører for friluftslivet.
Klatring
Høyt opp skal vi!
IMG_20201008_131808
Med kano på Jægervatnet er en flott opplevelse.
Hundevalper
Ingenting er som å kose med hudevalper.

Siste nyheter