Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Påsketre

Hent inspirasjon i aktivitetsbanken og bli med på vår påskekonkurranse

Trenger du råd for en aktiv hjemmepåske?

Vi står foran en påske ulik alle andre påsker de fleste av oss har opplevd. Ikke kan vi dra på hytta i nabokommunen, på skihytta får du ikke kjøpe vafler, og turistforeningens hytter er stengt for opphold og overnatting. Vi kan heller ikke besøke bestemor, og vi må være forsiktige med å være for mange sammen. I år blir det hjemmepåske for de aller fleste av oss, og med det kan det følge visse utfordringer. Så hva kan du finne på da?

I farta_Tine Marie Hagelin
Skihopp er en gøyal påskeaktivitet

Påskekonkurranse med aktivitetsbank - vinn flotte premier

Koronaviruset har resultert i at hverdagen er snudd opp ned for mange. Nå ønsker Ishavskysten friluftsråd å bidra til at flere familier kommer seg ut på en artig, sunn og smittefri måte. Vi oppfordrer derfor alle – både barn, ungdom, voksne og eldre i våre medlemskommuner til å bli med på vår aktivitetskonkurranse som går gjennom hele påsken, fra 4. til 13. april. Bor du alene kan du utfordre en venn, nabo eller et familiemedlem til å være med i aktivitetskonkurransen.

Friluftsrådene har laget en aktivitetsbank med forslag til uteaktiviteter. En av aktivitetene kan være å bygge et hopp og prøve det med ski eller akebrett, en annen kan være å gå en tur i fjæra eller finn et påskeegg. Noen aktiviteter er slik at de kan gjøres flere på samme dag, mens andre tar kanskje litt lenger tid. Vårt råd er at du gjennomfører minst en aktivitet hver dag.

Finn påskeegget
Finn påskeegget!

Slik fungerer påskekonkurransen:

1) Gå ut og lek! 

2) Skriv ut aktivitetsbanken og heng den opp. Kryss av i skjemaet/ aktivitetsbanken etter hvert som du har utført aktivitetene (dato) slik at du holder oversikt over hvilke aktiviteter som er gjennomført. Kanskje har du ideer til andre aktiviteter? Skriv opp de også.

3) Del gjerne bilder med Ishavskysten friluftsråd på Facebook: Legg inn bilde i kommentarfeltet under saken påskekonkurranse #hverdagsfriluftsliv.

4) Når du har gjennomført minst 10 aktiviteter tar du bilde av skjemaet/aktivitetsarket hvor du har krysset ut de aktivitetene som du har gjennomført (husk navn og alder) og send det inn til post@ishavskysten.no 

Husk - ett aktivitetsark per deltaker! Postes innen mandag 13. april.

5) Nå er du med i trekningen av turkart for Karlsøy, Balsfjord og Storfjord, kompass, førstehjelpskrin, termoser, sitteunderlag, spikkekniver og sovepose. 

Vi ønsker å presisere at aktivitetene skal skje på en helsemessig forsvarlig som helsemyndighetene anbefaler, og på en slik måte at ikke smittepresset økes. Dere skal ikke oppsøke andre utenfor husstanden, men heller utfordre familier, venner og naboer via elektroniske medier.

Siste nyheter