Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Solstråle på vei opp Elvevolldalen_Tine Marie Hagelin

Turinspirasjon, -motivasjon og -informasjon!

Turhefter

Sammen med kommunene Lyngen, Karlsøy og Storfjord og turlaget i Balsfjord har vi laget flotte turhefter til postkasseturene i de fire kommunene. Turene i heftet presenteres med gode turbeskrivelser, kart og inspirerende bilder.

Lyngen turtrim_Forsidebilde

Lyngen turtrim

I Lyngen er det mange trimpostkasser i spennende og variert terreng. Trimkassene er plassert på ulike steder og gir fine turmuligheter både for deg som vil nyte naturen og for deg som vil trimme eller gjøre begge deler samtidig. Turheftet gir en oversikt over hvor trimkassene er plassert, med en beskrivelse av start og løypetrase. Lyngen komune har turer for alle aldrer, og i heftet finnes barnas egen turkonkurranse. På turene får du oppleve den storslåtte naturen som finnes i Lyngen. Turheftet er laget av Lyngen kommune og Ishavskysten friluftsråd. 

Turheftet kan enten lastes ned som pdf eller så kan du hente et gratis eksemplar på rådhuset i Lyngen, Visit Lyngenfjord på Lyngseidet eller hos Ishavskysten friluftsråd (rådhuset i Tromsø kommune). Last ned turheftet som pdf her. Design og layout er fra Fagtrykk Ide. Trykkår 2017.

 

Turhefte Balsfjord_forside

Ut på tur i Balsfjord

I turheftet for Balsfjord finnes hele 42 turer som de flinke folka i Balsfjord og omegn turlag har beskrevet, tatt bilder av, og ikke minst - tilrettelagt med skilting og merking ute i felt, samt turkode ved turmålet (se mer om TellTur lengre ned). I Balsfjord er det nemlig turlaget som får innbyggerne ut på tur gjennom Ti på topp, og i dette heftet finner du flotte turbeskrivelser, inspirerende bilder og gode kart med spor som er gått opp med GPS.

Turheftet kan lastes ned her. Fra midten av juni kan du også hente deg et gratis eksemplar på rådhuset i Storsteinnes, fra Coop Extra Mestervik, Rema 1000 Storsteinnes og Trekantkiosken Nordkjosbotn, samt ved henvendelse til turlaget i Balsfjord eller fra friluftsrådet på Servicetorget på rådhuset i Tromsø kommune.

Design og layout er fra Fagtrykk Ide. Trykkår 2018.

Turhefte Karlsøy_forside

Til topps i Karlsøy

Dette er det aller første turheftet som er lagd for turtrimtilbudet Til topps i Karlsøy, og med dette finnes ingen årsak for øyrikets innebyggere å sitte inne! Turheftet inneholder 32 fantastiske turer på de fem øyene Ringvassøya, Vannøya, Rebbenesøya, Reinøya og Karlsøya. Friluftsrådet har samarbeidet tett med Karlsøy kommune samt frivillige i kommunen, som har bidratt med bilder, tekster og idéer. 

Turheftet for Karlsøy kan lastes ned her. Du kan også hente deg et eksemplar fra rådhuset på Hansnes, eller fra friluftsrådet på Servicetorget på rådhuset i Tromsø kommune.

Design og layout er fra Fagtrykk Ide. Trykkår 2018.

 

Turhefte Storfjord_forside

På tur i Storfjord

I turheftet for Storfjord finnes 28 trimpostkasseturer i flotte furuskoger, langs breelver, blant gamle tyske krigsminner, til store vann langt fra vei, til tilrettelagte bålplasser og gapahuker eller til brusende fosser. De aller fleste turene er fine turer også for barn. Ønsker du mer svindlende turer, anbefaler vi sterkt en eller flere av de ti tusenmeterstoppene som er med i 5 på topp. Turheftet er lagd i tett samarbeid med Storfjord kommune.

Turheftet for Storfjord kan lastes ned her. Du kan også hente deg et eksemplar fra rådhuset på Hatteng, eller fra friluftsrådet på Servicetorget på rådhuset i Tromsø kommune.

Design og layout er fra Fagtrykk Ide. Trykkår 2018.

 

Siste nyheter