Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skitur inn Rypdalen til turposten Brevatnet. Foto: Tine Marie V Hagelin

Skitur inn Rypdalen til turposten Brevatnet. Foto: Tine Marie V Hagelin

Over 200 turmål venter på deg

Turkonkurransene er i gang!

Årets turkonkurranser i Lakselvbukt, Lyngen, Balsfjord, Karlsøy og Storfjord er i gang og du er velkommen til å være med. Med over 200 ulike turmål er vi sikre på at du finner en rekke turer som passer for deg. Hva med å starte året med å besøke nabokommunens turmål eller utforske nye turmål i egen kommune? Bruk TellTur til å planlegge turåret 2024!

Vi i Ishavskysten friluftsråd jobber for at friluftsliv skal bli en naturlig del av hverdagen til innbyggerne i de fem medlemskommunene våre. Årstiden spiller ingen rolle, vi ønsker at folk skal få oppleve gleden i å være ute året rundt. Mange nordmenn oppgir friluftsliv som deres valgte treningsform, og de positive helsefordelene man opplever med å være ute i friluft forsvinner ikke selv om det er vinter. Derfor er det gledelig med nye vinterkonkurranser, og at det er mange som benytter seg av tilbudet.

I l januar 2024 startet det opp 5 turkonkurranser i vår region med turmål som kan nås sommer og vinter. Hver kommune har sine særegenheter og er stolte av sine utvalgte turmål. Blant konkurransene har vi «Til topps i Karlsøy – et vintereventyr», «Lyngen turtrim», «Ti på topp i Balsfjord», «Vinterkonkurranse Fysak» i Storfjord og «Turkonkurransen i Lakselvbukt».

Stortind. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin
Storheia ved Hansnes. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

Turperler valgt ut av eksperter

Friluftsrådets medlemskommuner har etablert og beskrevet over 210 turmål i vår region. Turmålene er håndplukket av lokale friluftsliveksperter for å gi deg den beste turopplevelsen. Alle turmålene finner du på nett og du kan registrere deg i en digital tur-bok når du ankommer turmålet med mobilen din. Du må ikke melde deg på en konkurranse for å få tilgang til turmålene.

Turbekrivelsene gir deg informasjon om parkering, veivalg, hva du kan finne underveis og hva som markerer turmålet. Fremme finner du ofte en foss, koie, gapahuk, topp, bålplass eller annet samlingspunkt.

Turmålet Rørneshytta i Lyngen er et populært turmål. Foto: Tine Marie V Hagelin
Turmålet Rørneshytta i Lyngen er et populært turmål. Foto: Tine Marie V Hagelin

Informasjon om påmelding og registrering

For at turen din skal registreres i konkurransen, må du først ha meldt deg på den enkelte turkonkurransen du ønsker å delta i. Dette gjøres på de respektive turkonkurransenes side på TellTur.no. Du finner alle turkonkurransene i Ishavskysten friluftsråd her.

Når du er påmeldt konkurransen, kan du velge å registrere turene dine med kodene du finner på de enkelte turmålene underveis eller når du kommer hjem. Dette gjøres på TellTur.no. Du kan også velge å registrere turene ved hjelp av appen Norgeskart friluftsliv, i temalaget som heter TellTur. Denne bruker GPS og gir deg beskjed om muligheten til å registrere turen når du er cirka 50 meter unna turmålet. Merk at den vil gi beskjed om muligheten for registrering uavhengig av om du er påmeldt konkurransen, så husk å melde deg på før du registrerer turen om du ønsker at den skal telle med i konkurransen. Dessverre er det ikke mulig å melde seg på konkurransene i appen. Tjenesten er gratis for hele 2024.

Les mer om TellTur, påmelding og registrering av turer her. Om du fortsatt er usikker, kontakt Alexander Risvold på email alexander@ishavskysten.no

 

Ta gjerne med en venn på tur! Skisporstatus kan du sjekke på skisporet.no. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin
Ta gjerne med en venn på tur! Skisporstatus kan du sjekke på skisporet.no. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin

Husk!

Skal du ut på tur om vinteren må du alltid sjekke skredfare og værvarsel. Legg aldri ut på tur om vinteren uten å være kjent med lokale forhold eller ved fare for snøras. Skredfaren kan du blant annet sjekke på varsom.no. All ferdsel skjer på eget ansvar. Vær obs på at turrutene er skiltet og/eller beskrevet for ferdsel på barmark. Det kan også være lurt å pakke med mer niste, drikke og klær enn du tror du får behov for. Vi kan ikke garantere at parkeringene er brøytet på vinteren.

Lurer du på om det er tråkket skiløyper der du vil på tur? Sjekk skisporet.no for oppdatert løypeinfo.

 

Med appen «Norgeskart friluftsliv» kan du også sporlogge turen din og dele turen din med andre:

Logg tur: trykk det grønne plusstegnet i appen når du har kartet oppe– start sporlogg – trykk «går» – (deretter gå fra start til slutt) – trykk rød «rec-knapp» - avslutt opptak – gi sporloggen navn – registrer

Del tur: når du har kartet oppe trykk den grå knappen med to ark som delvis overlapper hverandre – sporlogg – trykk på de tre prikkene til høyre for den du ønsker å dele – del som fil – skriv navnet på det du ønsker å kalle filen – del som fil – velg e-post – send til eposten du ønsker å dele med

Siste nyheter