Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
turhefter med sider

Turbeskrivelser på nett, i mobil-app og i trykte turhefter

Ut på tur med friluftsrådet i sommer!

I alle våre medlemskommuner Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø finnes uendelige muligheter å oppleve friluftsliv i midnattsola i sommer. Kommunene er fullspekket med fristelser til deg som vil ut og oppleve nordnorsk natur på sitt beste, enten det er langs fjæra, i en dal eller på en topp, på hvite tinder, historiske ferdselsårer, fjellplatåer eller kyststier. Høyt eller lavt, bratt eller flatt! Turer finnes for alle aldre, og med ulike vanskelighetsgrader. 

Tur inn Elvevolldalen_Ordførertur 2017_Tine Marie Hagelin
Turer for alle smaker, lange eller korte, flatt eller bratt. Her er starten av turen inn i Elvevolldalen i Storfjord. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin.

150 grunner å dra ut på tur

Ti på topp Balsfjord, Til topps i Karlsøy, Postkassetrimmen Storfjord, 5 på topp Storfjord, Lyngen turtrim - alle er de navn på populære turkonkurranser i våre medlemskommuner. Vi har til og med vår egen turkonkurranse for hjulbrukere som rullestol, barnevogn og rullator - Ti på hjul. Sammen tilbyr disse hele 150 turer i variert terreng, men noe for enhver smak!

Visste du at friluftsrådet i samarbeid med arrangørene har laget turhefter for alle disse turkonkurransene? Heftene kan du hente gratis fra friluftsrådet på rådhuset i Tromsø (5. etasje), eller fra den aktuelle kommunen sitt rådhus. I tillegg kan du se alle turene digitalt på TellTur, både på webbsiden og i mobil-app

Men selvfølgelig trenger du ikke å bli med i en turkonkurranse for å dra på tur. Bruk heftene og turbeskrivelsene på nett som inspirasjon for din neste tur! Du får gode turbeskrivelser og annen praktisk informasjon, inklusive et kart som viser vegen. Bruker du mobil-appen, kan du enkelt følge med hvor du går i terrenget.

Les mer om turheftene og annen turinfo her, og hvorfor ikke kjøpe med deg et skikkelig turkart når du er i gang? Kart kan kjøpes fra vår nettbutikk*, fra Bokhuset Libris på Storgata i Tromsø eller fra rådhuset i aktuell kommune. 

GOD TUR!

* Kart kjøpt i vår nettbutikk hentes enten fra friluftsrådet på rådhuset i Tromsø eller fra aktuell kommune sitt rådhus med kvittering. Vi i friluftsrådet er svært lite på kontoret i juli pga befaringer og ferie, slik at det kan være sikrest å hente fra de andre kommunene eller kjøpe kartet fra Bokhuset Libris.

Siste nyheter