Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Post Ellendalen_Tine Marie V Hagelin

Nå relanseres Telltur i vårt område!

Varierte turtips og gratis turapp

TellTur er friluftsrådenes elektroniske system for turregistrering, også kalt postkassetrim. Turportalen TellTur byr på et stort spekter av tilrettelagte turer som spenner fra enkle til krevende turer. I Storfjord og Balsfjord kommune, pluss i Lakselvbukt i Tromsø kommune er tursesongen alt i gang. I disse koronatider har vi lagt til rette for at du kan registrere turen din helt smittefritt via en gratis app. Alt ligger dermed til rette for at du og familien kan gå på tur i tiden som kommer og samtidig oppfylle helsemyndighetenes anbefalinger for å redusere smitte.

Opp Skoggårsvarras__Tine Marie V Hagelin
På vei opp Skoggårdváráš gir deg majestetisk utsikt over Lyngsalpene og de omkringliggende fjellene. Skiløypa går til postkassa. Foto: Tine Marie V Hagelin

Hverdagsfriluftsliv i den nye hverdagen
Friluftsliv, med turer i skog og mark, er nordmenns suverent mest foretrukne aktivitetsform. Og i disse koronatider hvor folk ikke kan trene på treningsstudioer, delta på organisert idrett eller annen innendørs aktivitet, er friluftsliv en enda viktigere bidragsyter for å ta vare på folkehelsa. Både den fysiske og den psykiske helsa. Ishavskysten friluftsråd samarbeider med medlemskommunene om å skape hverdagsfriluftsliv for innbyggerne. Turkonkurranser/postkassetrim er et populært tilbud som mange benytter seg av. I disse koronatider er et slikt turtilbud viktigere enn noen gang, og i tre av våre kommuner kan du alt nå starte tursesongen og registrere turen på en helt smittefri måte.

Glade jenter i Ellendalen_Tine Marie V Hagelin
Nå kan du laste ned turappen helt gratis og registrere alle turene dine med mobilens gps. Smittefritt og enkelt. Her er vi på vei inn Ellendalen til posten der. Majestetisk tur! Foto: Bo Eide

Gratis app for å registrere turene
Vi er i en krisetid og derfor kaster vi oss rundt og gjør turportalen Telltur heldigital. Vi følger rådene fra helsemyndighetene for å hindre smitte av koronavirus og ber alle våre deltakere bruke turappen «Norgeskart friluftsliv» fra Asplan Viak Internet for å registrere sine turer så langt de kan. Tilgang til Telltur i appen er nå gjort gratis tilgjengelig ut 2020 og lar deg enkelt sjekke inn når du er ved turmålet. Appen har gode kart over Norge og er rik på funksjoner med blant annet sporloggfunksjon og mulighet for å få opp høyde og stedsnavn hvor som helst i kartet. Med abonnement kan en også laste ned kart for bruk uten mobildekning og får tilgang til turmål fra GodTur. Det gir også tilgang til flere aktuelle kartlag for den aktive turgåer som friluftsruter, skredkart, skiløyper og snøforhold.

Skitur til Skoggårdsvarras_Tine Marie V Hagelin
I Lakselvbukt kan du besøke postene hele året og mange av toppene er langs skisporet. Her kan dere besøke mange poster, sanke poeng, mens du nyter turen langs skiløypa. Foto: Tine Marie V Hagelin

Ikke skriv i turbøkene
Friluftsrådet gjør imidlertid oppmerksom på at det er mange turer som er med i TellTur som har postkasser med bøker og koder. Vi ber folk om IKKE å bruke kassene eller skrive i bøkene som er satt ut, siden det kan innebære en risiko for spredning av koronavirus.  Mange har imidlertid kodene synlige ved posten og ikke ned i en kasse og da kan du enten ta bilde av koden og legge den inn manuelt på din pc når du har kommet hjem eller logge deg inn på Telltur.no på telefonen fordi løsningen er mobiltilpasset, og legge inn koden direkte.

Bruker du appen når du er ved turmålet, vil du få opp en dialog når du er innenfor 50 meter fra posten som lar deg sjekke inn at du har vært på posten.

Her kan du alt nå gå på tur og registrere turen elektronisk

I tre av våre medlemskommuner kan du starte tursesongen alt nå. Inne på TellTur.no finner du alt du trenger av info for å komme i gang. Her kan du komme rett inn på Ishavskysten sin side og trykke på den høyre boksen og velge hvilken av de kommunale konkurransene du vil delta i. Du må velge en temakonkurranse og melde deg på før du kan starte med registrering av turer.

Følgende kommuner har aktive turkonkurranser du kan delta i:

Storfjord kommune: kommunen har en egen vinterkonkurranse «Vinterkonkurranse Fysak»
Lakselvbukt i Tromsø kommune: «Lakselvbukt turkonkurranse 2020»
Balsfjord kommune: Balsfjord Turlag har en konkurranse som både har vinter- og sommertopper: «Ti på topp 2020»

telltur

Slik kommer du i gang som TellTur-bruker:

- Gå inn på Telltur.no finn ditt friluftsråd her mm
- Registrer deg som bruker om du ikke har gjort det
- Her får du også en oversikt hvilke konkurranser som går i ditt friluftsråds område og her kan du også  melde deg på den du vil være med på.
- Deretter finner du hvilke turmål du ønsker å gå til eller vite mer om eller bruk menyvalget se alle turmål i toppmenyen.
På web kan du zoome inn i kartet for forslag til turmål i området som vises, og filtrer treffene på den type tur du ønsker å lese mer om. Vet du navnet på turmålet kan du også finne det fra søkefeltet.
Klikk deg deretter inn på hver enkelt turmålbeskrivelse for detaljer om turen. Når du har gått turen registrerer du turkoden som finnes ute på turmålet –på nettsiden eller nå aller helst via Telltur funksjonen i appen "Norgeskart friluftsliv" når du er ute ved turmålet.

Dermed kan du delta i konkurranser arrangert av ditt friluftsråd!

Dersom det skulle oppstå uforutsette problemer med registrering via appen, ta kontakt via norgeskart@avinet.no eller kontakt ta kontakt med friluftsrådet ditt post@ishavskysten.no  

Ellendalen_Tine Marie V Hagelin.JPG

Siste nyheter