Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kåre Eriksen fra Vestre Storfjord Lysløypelag tok i mot prisen på vegne av hele laget. Ishavskysten friluftsråd er stolte over at lysløypelaget får den anerkjennelsen de fortjener for sitt mangeårige arbeid på vegne av fellesskapet. Foto: FNF Troms

Kåre Eriksen fra Vestre Storfjord Lysløypelag tok i mot prisen på vegne av hele laget. Ishavskysten friluftsråd er stolte over at lysløypelaget får den anerkjennelsen de fortjener for sitt mangeårige arbeid på vegne av fellesskapet. Foto: FNF Troms

Vestre Storfjord Lysløypelag er vinner av friluftslivets ildsjelpris i Troms!

For femte året på rad delte friluftsrådene og FNF i Troms i dag ut friluftslivets ildsjelpris.  Formålet med prisen er å løfte det uvurderlige arbeidet ildsjelene i vårt fylke legger ned året rundt for friluftslivet. Prisen er ment som en takk og en oppmuntring til de som vinner- men også en honnør og inspirasjon til alle ildsjelene der ute. Vi er stolte og glade for å kunne fortelle at Vestre Storfjord Lysløypelag gikk helt til topps og er kåret til årets ildsjel(er) i 2019! 

Kåre tar i mot prisen_Tine Marie V Hagelin
Lysløypelagets mangeårige ildsjel Kåre Eriksen var i dag på Bardufoss og mottok prisen på vegne av laget. Foto: Ishavskysten friluftsråd

Den den årlige friluftssamlingen for kommunene, lag og foreninger i Troms fylke ble avsluttet med utdelingen av årets fineste pris, friluftslivets ildsjelpris. I år var temaet for samlingen Friluftslivets ferdselsårer, et nasjonalt prosjekt, ledet av Miljødirektoratet. Mangeårig medlem og ildsjel i Lysløypelaget, Kåre Eriksen, var på samlinga og tok i mot prisen på vegne av laget. 

Begrunnelsen for prisen (Skrevet av FNF Troms ved fylkeskoordinator Christine Myrseth): 

Formålet med prisen er å løfte det uvurderlige arbeidet ildsjelene i vårt fylke legg ned året rundt for friluftslivet. Prisen er ment som en takk og en oppmuntring til de som vinner- men også en honnør og inspirasjon til alle ildsjelene der ute! Det var også utrolig vanskelig å kåre en vinner i år- vi har et fantastisk utvalg!

Vinneren er et varmt og inkluderende SAMLINGSPUNKT i sin kommune. En høyere konsentrasjon av ja-mennesker skal man lete lenge etter! Vinneren har gjort det til en Status å være med på laget og folk er stolte av det de får til sammen og plassen de er fra. Vinneren viser at friluftsliv og kjærlighet til naturen går hånd i hånd gjennom generasjoner. Omsorg for hverandre, og naturen som møteplass er stikkord for årets vinner av Ildsjelprisen.

Hvordan startet det for årets vinner? I 1987 var det et ønske fra folk om å få seg ei skiløype innover Skaidi- de stiftet et lag, de holdt dugnad, samlet inn midler og fikk seg en egen tråkkemaskin og med nevenyttige folk, da ble det gapahuk også- i samarbeid med kommunen som laget hører til. Skiløypa det hele starta med åpnet i 1989. Løypa inkluderte bygging av broer. Veilys. Vinneren har også utarbeidet flotte kart, både O- kart og kommunens turkart. Årets ildsjel arrangerer også faste turer og ulike kurs.

Dette er et lag som tar initiativ selv og skaper masse moro og aktivitet, men samarbeider gjerne på initiativ fra kommune og friluftsråd. De ser virkelig verdien av samarbeid for å få til større prosjekter til gagn for flest mulig brukergrupper. Det er mye god folkehelse når det tilrettelegges for aktivitet på så flotte måter, med toalett-tilgang, klopping, skilting og merking!  Årets ildsjel arrangerer også en populær friluftsskole, ordfører turer og nissefest! De drifter også kajakkpakken som friluftsrådet har kjøpt inn sammen med laget!!

Da Storfjord kommune satte av et område til statlig sikret friluftsområde var det helt naturlig at det ble årets vinner som skulle bidra med tilrettelegging og opparbeiding av dette friluftsområdet.

Midt i dette viktige oppdraget for laget skjedde en svært trist, uventet og vanskelig hendelse- deres leder og ildsjel, Frank Dreyer gikk bort. Til tross for lagets vanskelige situasjon klarte de å gjennomføre sin femte friluftsskole på rad med stor suksess og bygde Sandørneset friluftsområde sitt andre toalett. Dette viser stort samhold i en vanskelig og sorgfull tid. Laget består av flere enn sine ildsjeler og dette er også lagets store styrke-sammen får man til mye med små midler. Frank- ville ifølge de som kjenner ham vært stolt av at laget fortsatte arbeidet som planlagt.

Vinneren er også stolt innehaver av Troms sin beste tursti- Elvevollløypene. Turstiene omfatter alle typer turer fra grønn til svart (for de som er kjent med merkekodene/standarden) og er svært mye brukt.

Vi vil takke dere for innsatsen og gleder oss til å følge med videre på hvilke aktiviteter og ideer dere kommer med- til inspirasjon for hele Troms fylke-

Gratulerer til Vestre Storfjord Lysløypelag- vinner av Friluftslivets Ildsjelpris Troms 2019.

 

 Vi må også få takke Troms fylkeskommune og Sparebanken Nord-Norge for at de har støttet oss med midler slik at utdelingen blir mulig- tusen takk. 

 

 

Kåre og VSLL årets ildsjelpris 2019_Tine M V Hagelin.JPG

 

Siste nyheter