Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lysbilde1

Friluftslivets ildsjeler løftes fram i Troms

Vi kårer "Friluftslivets ildsjelpris i Troms 2021"- hvem fortjener prisen?

Hvem fortjener «Friluftslivets ildsjelpris i Troms» i 2021? Vi er på jakt etter personer og organisasjoner som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. I tillegg til å verdsette den jobben som har vært gjort ønsker vi at prisen skal være en inspirasjon til videre innsats for friluftslivet. Vi er på jakt etter gode kandidater og håper derfor mange vil være med og foreslå hvem som bør få prisen i 2021.

For syvende året på rad skal en ildsjel som står på for friluftslivet i Troms hedres. Prisen ble etablert i forbindelse med Friluftslivets år i 2015 med Jan Arne Haugland fra Skånland som første vinner. I 2016 gikk prisen til Brith Sørensen fra Torsken og i 2017 stakk Monica Mikalsen fra Tromsø av med topplasseringen. Mikalsen ble også finalist i den nasjonale ildsjelkåringen i 2018. I 2018 ble Olderdalen jeger og fiskerforening tildelt prisen som første organisasjon i prisens relativt korte historie og 2019 gikk prisen til Vestre Storfjord Lysløypelag og i 2020 fikk Mari Kiil i Reinrosa 4H prisen.

Nå ønsker de fire friluftsrådene og Forum for natur og friluftsliv i Troms å gjøre stas på nok en viktig ildsjel for friluftslivet i fylket. Når kommunene og friluftslivets organisasjoner møtes til den årlige friluftlivssamlingen i november, vil Friluftslivets ildsjelpris bli utdelt for syvende gang. Christine Myrseth som er koordinator i FNF Troms oppfordrer folk i fylket til å foreslå kandidater.

Ønsker forslag

- Vi er på jakt etter personer og organisasjoner som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø. I tillegg til å verdsette den jobben som har vært gjort, ønsker vi at prisen skal være en inspirasjon til videre innsats for friluftslivet og vi mener prisen er mer aktuell enn noen gang etter at vi i 2021 også har sett hva nærfriluftslivet har betydd for mange i korona-situasjonen, sier FNF-koordinator Christine Myrseth.

Vi er på jakt etter gode kandidater og håper derfor mange vil være med og foreslå hvem som bør få prisen i 2021. Friluftslivets ildsjelpris vil bli utdelt hvert år fram til neste Friluftslivets år, som blir i 2025. I tillegg til FNF Troms består juryen av personer fra de fire friluftsrådene.

Synliggjør frivilligheten

- Det gjøres utrolig mye bra arbeid i mange lokalmiljø og kommuner. Ved å dele ut Friluftslivets ildsjelpris ønsker vi å synliggjøre og hedre den store, frivillige innsatsen som legges ned i hele fylket, den kan vi aldri ta for gitt! Det er mange som bidrar med aktiviteter, tilrettelegging og naturglede, så det å finne gode kandidater blir neppe noe problem. Som tidligere år tror jeg juryen vil få en krevende jobb med å velge ut den beste kandidaten, avslutter Christine Myrseth i FNF Troms.

Friluftssamlingen har i flere år vært et samarbeid mellom fylkeskommunen, friluftsrådene og FNF Troms.

Forslag til kandidater med kort begrunnelse sendes til troms@fnf-nett.no innen 1. oktober.

Statutter for Friluftslivets ildsjelpris finner du her.

Kåre Eriksen fra Vestre Storfjord Lysløypelag tok i mot prisen på vegne av hele laget. Ishavskysten friluftsråd er stolte over at lysløypelaget får den anerkjennelsen de fortjener for sitt mangeårige arbeid på vegne av fellesskapet. Foto: FNF Troms
Kåre Eriksen fra Vestre Storfjord Lysløypelag tok i mot fjorårets pris på vegne av hele laget, flankert av Ishavskysten friluftsråd. Foto: FNF Troms

Ildsjelprisen 2019

Utdrag fra begrunnelsen for Friluftslivets ildsjelpris 2019

«Vi deler ut prisen for femte gang i et samarbeid mellom FNF Troms, Nord-Troms Friluftsråd, Midtre-Hålogaland Friluftsråd, Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd. Første gang var i Friluftslivets År 2015. Vi må også få takke Troms fylkeskommune og Sparebanken Nord-Norge for at de har støttet oss med midler slik at utdelingen blir mulig- tusen takk.

Formålet med prisen er å løfte det uvurderlige arbeidet ildsjelene i vårt fylke legg ned året rundt for friluftslivet. Prisen er ment som en takk og en oppmuntring til de som vinner- men også en honnør og inspirasjon til alle ildsjelene der ute! Det var også utrolig vanskelig å kåre en vinner i år- vi har et fantastisk utvalg!

Vinneren er et varmt og inkluderende SAMLINGSPUNKT i sin kommune. En høyere konsentrasjon av ja-mennesker skal man lete lenge etter! Vinneren har gjort det til en Status å være med på laget og folk er stolte av det de får til sammen og plassen de er fra. Vinneren viser at friluftsliv og kjærlighet til naturen går hånd i hånd gjennom generasjoner. Omsorg for hverandre, og naturen som møteplass er stikkord for årets vinner av Ildsjelprisen.

Vi vil takke dere for innsatsen og gleder oss til å følge med videre på hvilke aktiviteter og ideer dere kommer med- til inspirasjon for hele Troms fylke-

Gratulerer til Vestre Storfjord Lysløypelag- vinner av Friluftslivets Ildsjelpris Troms 2019».

Siste nyheter