Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skihelg_Tine M Hagelin (11 of 11)

Friluftsliv midt i koronakrisen

Årsmøtet 2020

Friluftsåret 2020 startet på en uventet måte med koronapandemien. Oppfordringen fra landets friluftsråd og Friluftsrådenes Landsforbund (FL) er likevel klar - det er viktig å røre på seg i en krisesituasjon om du er frisk og kan. Vi i Ishavskysten friluftsråd gjør som mange andre og har omstillt oss til en mer digital jobbhverdag med hjemmekontor og videomøter, og vi jobber mye med å spre informasjon digitalt om friluftsmuligheter. Årsmøtet 21. april blir muligen også digitalt, avhengig av Helsemyndighetenes anbefalinger ved det aktuelle tidspunktet. Les mer om dette og last ned handlingsplanen og årsrapporten her nedenfor. 

vintertur_TMVH

Årsmøtet 2020

Årsmøtet avholdes 21. april 2020, ved Kystens Hus i Tromsø eller på Teams, avhengig av Helsemyndighetenes anbefalinger mtp på koronapandemien. Mer informasjon  om dette sendes ut til delegatene og publiseres her på hjemmeisden når tidspunktet nærmer seg.

Tidspunkt for årsmøtet: 12.15-14.30. (Gratis lunsj fra kl.11.30-12.15 hvis møtet avholdes på Kystens hus)  
  
Dagsorden for årsmøtet: 
1.  Konstituering, godkjenning av innkalling og dagsorden 
2.  Valg av ordstyrer, referent og to delegater til å undertegne protokollen 
3.  Innkomne saker 
4.  Årsrapport og regnskap for 2019 
5.  Handlingsplan og budsjett for 2020 
6.  Valg av nytt styre, styreleder og nestleder 
7.  Ny kommunelov. Styreleder orienterer om hvordan ny kommunelov til påvirke organiseringen av friluftsrådet  
8.  Eventuelt 

Last ned handlingsplanen for 2020 her, årsrapporten for 2019 her. Friluftsrådets vedteker kan leses her.

Velkommen!

IMG_3207

Friluftsliv i koronatider

Koronasituasjonen vi nå opplever har gjort vår hverdag så mye annerledes med mye som er stengt, men naturen stenger aldri. Selv med hjemmekontor, hjemmebarnehage og hjemmeskole, bør vi ikke minke på aktivitetsbehovet. Ni av ti nordmenn går på tur eller driver andre former for friluftsliv, og vi gjør det i gjennomsnitt to til tre ganger i uka. Det er ikke så rart, fordi friluftsliv har betydelig positiv effekt både på den fysiske og psykiske helsa. Helsemyndighetenes oppfordring i korona-situasjonen er at du bør sikre deg fysisk aktivitet, turer i naturen og dagslys, så lenge du følger myndighetenes råd for å redusere risikoen for smittespredning. Ifølge rådene bør du holde god avstand til andre – minst en meter – og å vaske hendene både før du går ut og med en gang du kommer hjem. Og det er viktig å unngå at for mange legger turen til de samme utfartsstedene.

Vår nye og populære aktivitetskonkurranse #hverdagsfriluftsliv er i disse dager et godt eksempel på hvordan man kan få motivasjon og tips til mer utetid for hele familien. Turkonkurransene rundt om er også en fantastik måte å komme seg ut på, og digital registrering via TellTur.no minker smittespridning. Sliter du med å finne turmål litt utenfor de meste populære ferdselsårene? TellTur kan også brukes for å finne tips til nye turmål, selv om man ikke deltar i en turkonkurranse. Husk at ikke velge turmål som går høyt opp eller langt bort i disse dager for å minske risikoen for behov av hjelp av en allerede presset redningstjeneste. Finn mer turtips på nettet her.

Pakk nistesekken, og kom deg ut i treningssenteret naturen! 

Siste nyheter