Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Friluftsskole Lyngen  2017_matlaging2_Tine Marie Hagelin

Råkult tilbud til barn og unge i Tromsø og Lyngen!

Bli med på friluftsskole i høstferien

Høstferien står for tur og det blir friluftsskole i Lyngen og Tromsø for barn og unge i alderen 10-13 år. Stikkord som beskriver friluftsskolen: Ekspedisjon, lek, bål, kart og kompass, leirliv og nye venner. Slynd deg og meld deg på til høstens kuleste eventyr! 

Konseptet friluftsskole er et nasjonalt ferietilbud til barn og unge, og skal være et alternativ til f.eks. fotballskoler og andre dyre tilbud i fellesferiene. Friluftsskolen passer for alle, uansett om man er erfaren eller nybegynner. 

Det blir fokus på det enkle friluftslivet, masse frilek og sosialt samvær ute under åpen himmel. Vi bytter ut mobilen med kompasset, og vi skal utforske både dyreliv, nærturområder og elevenes orienteringssans.

«Blir det friluftsskole neste år også???» spør elevene alltid om etter at friluftsskolen er over, og med så ivrige elever og så gode tilbakemeldinger som vi har fått på alle friluftsskolene så må vi selvsagt fortsette med dette sosiale, morsomme og engasjerende prosjektet.

Sammen med medlemskommunene/frivillige lag og foreninger blir det friluftsskoler i alle medlemskommunene i år. Hipp hurra!

Friluftsskole Lyngen  2017_bålblåsing_Tine Marie Hagelin - Kopi.jpg

Hva er friluftsskolen?

Friluftsskolen er et ferietilbud til barn og unge (alderstrinn varierer fra kommune til kommune), med et mål for øye: å ha det gøy ute i naturen, samtidig som man lærer om det enkle friluftslivet. Alle elevene vil lære å sette opp telt eller lavvo, planlegge og gjennomføre en ekspedisjon, lese og bruke kart og kompass og lære om vår plikt og rettighet allemannsretten. I tillegg har vi andre morsomme aktiviteter som humlevandring, kano– eller kajakkpadling, matlaging på bål, skileker/isfiske på vinteren, livet i fjæra etc.

MÅL
Friluftsskolen skal være et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet og skal legge grunnlag for varige friluftsvaner.

Obligatoriske tema

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur eller ekspedisjon
Friluftsskole Balsfjord 2017_diplom_Tine Marie Hagelin.jpg

Alle elevene får diplom som bevis på fullført friluftsskole. Foto: Tine Marie V Hagelin

 

Logo Friluftsskolen full lengde.JPG

Smittevernveileder for Friluftsskolen lastes ned her.

Oversikt over friluftsskoler høstferien 2021

Lyngen

Dato: 4. - 6. oktober
Sted: Lyngen
Alder: 3. - 7. trinn
Pris: Gratis
Påmelding: lenke for påmelding (deltaker.no)
Påmeldingsfrist: 29. september

Tromsø

Dato: 7. - 9. oktober
Sted: Skulsfjord
Alder: 5.-7. trinn
Pris: 300 kr. Gratis for inntil 4 personer med Opplevelseskortet.
Påmelding: lenke for påmelding (Deltaker.no)
Påmeldingsfrist: 29. september

Siste nyheter