Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kurs

IMG_0337

Kurs i utematematikk - 1. og 2. september 2022

Matematikk kan virke veldig teoretisk og vanskelig for mange. Noen liker å si at alt er matematikk, og at hele verden består av matematiske fenomener. Hvis man da er på kant med faget, virker det hele uoverkomelig. Samtidig er matematikk et fag man kan lære gjennom praktiske øvelser. På dette kurset skal vi gjøre oppgaver i naturen, og kanskje åpnes noen dører for en ny inngang til læring. 

Røsslyng

Kurs i plantefarging - 15.-16. september 2022

I læreplanverket er bærekraftig utvikling blitt trukket fram som et tverrfaglig tema hvor skolen skal legge til rette for at elevene skal forstå begrepet og kunne håndtere det. I høst vil skolenettverket Læring i friluft ha bærekraftig utvikling som tema på kurs og nettverkssamlingen. På kurset i plantefarging skal vi bruke naturmaterialer som fargeemner, og stifte bekjentskap med en eldgammel tradisjon.

Praktisering av linjeorientering.

Kurs i orientering med kart og kompass - 9. juni 2022

Det ble mye lek og moro på orienteringskurset med Henning Bratland Carlsen fra Norges orienteringsforbund på Fagereng skole. Skolen hadde fått flunkende nytt skoleorienteringskart utarbeidet av BUL Tromsø, og var et supert hjelpemiddel for fysisk aktivitet og læring i friluft.

Vinterbilde

Kurs i vinterfriluftsliv - 27.-28. april 2022

Vinteren er lang i nord, og i løpet av skoleåret er det minst fem-seks måneder med snø og skiføre mange steder. Hvordan kan vi utnytte denne muligheten for en god og innholdsrik tilværelse? Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd vil med kurset i vinterfriluftsliv, styrke lærernes kunnskaper om sikker ferdsel og å overnatte ute om vinteren.

Førstehjelp_TMVH

Førstehjelpskurs - 5. april 2022

På oppfordring fra Storelva skole ble det arrangert kurs i livreddende førstehjelp som en del av tilbudet i skolenettverket Læring i friluft. Livreddende førstehjelp er kombinasjonen av kunnskap og ferdighet, evnen til å vite hva som bør gjøres i en gitt situasjon, kombinert med viljen til å gjøre det. Det er alltid bra å kunne utføre førstehjelp, enten man er ute på tur med barna i en skolesammenheng eller i hverdagen for øvrig. På kurset fikk vi øve på dette.

IMG_0138

Kurs om fugler og fuglemerking - 9.-10. september 2021

Ishavskysten friluftsråd og Midt-Troms friluftsråd har gleden av å invitere til kurs om fugler og fuglemerking. Kursledere er fugleveteranene Karl Birger Strann (seniorforsker) og Jann-Oskar Granheim (hobby-ornitolog) i Norsk ornitologisk forening.

Utendørssvømming_Tine Marie V Hagelin (126)

Kurs i sikkerhet i, på og ved vann i naturen - 8. september 2021

Med stor suksess gjennomførte Ishavskysten friluftsråd og Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP), UiT Norges arktiske universitet det første kurset i utendørs svømme- og livredningsopplæring. Kurset ble arrangert med hovedformål å forebygge drukningsulykker. I tillegg bidrar kurset med økt kompetanse innen flere nye kompetansemål i fagfornyelsen som går på trygg ferdsel ved vann, selvberging og livberging i vann.

IMG_0122

Kurs i bygging av klatrejungel - høsten 2021

Ishavskysten friluftsråd inviterer nok en gang til kurs i bygging av klatrejungel. Denne gang skal kurset være i det statlig sikrede friluftslivsområdet Sandørneset i Storfjord kommune. Kurset er rettet mot personer knyttet til skoler som er med i skolenettverket Læring i friluft, frivillige organisasjoner og andre som ønsker å tilrettelegge for barn. 

Høsting av strandarve

Kurs i spiselige ville vekster i fjæra - 16. juni 2021

Et titalls lærere tok seg tid midt i sommeravslutningen til å delta på kurs om ville spiselige vekster som vokser i fjæra. Kursleder Jenny Dølvik åpnet opp et nytt spiskammers for de nysgjerrige og engasjerte deltakerne.

Siste nyheter