Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Friluftsfest Tromsø Maja og Tine M _Telegrafbukta 2017__Ishavskysten friluftsråd

Sommergave til alle i Tromsø kommune

Gratis kanoutleie i sommerferien!

Fra 2.juli og til 17. august slår friluftsrådet på stortromma og gir alle tromsøværingene en våt og frisk sommergave. De får nemlig lov til å låne kanoene våre helt gratis i hele sommerferien gjennom utstyrssentralen TURBO. Vanligvis koster det en beskjeden sum for å leie dem, men i år tar friluftsrådet den kostnaden og håper at det vil gi mange flere gode padleopplevelser og fine uteopplevelser i sommerferien. Vi har 8 kanoer med vester og årer som står til fri disposisjon i sommer. De padler gjerne på innsjøer og i ferskvann, i nærområdet eller lengre unna.

Friluftsskolen Tromsø29_Tine Marie V Hagelin
Rett nord for båthavna i Tromsdalen er det fint å padle. Hva med å padle opp til Kroken? Foto: Tine Marie V Hagelin

Dere finner kanoene hos Turbo!

Ishavskysten har inngått en avtale med utstyrssentralen Turbo som vil låne ut kanoene for oss i sommerferien mens LGA (Læring gjennom arbeid) har ferie. Det er nemlig LGA som resten av året leier ut og passer på kanoene. Tilbudet gjelder fra 23. juni til 20. august, så her er det bare å hive seg rundt, ta med venner og familie og løpe til Turbo. Kanoene må hentes i naustet i båthavna i Tromsdalen.  For lengre turer med flere kanoer kan dere hengeren vår brukes. Har dere takstativ funker det fint å legge to kanoer på taket. 

Låneregler

Utlån / tilbakelevering av kanoer skjer mandager og fredager. Minimum lånetid er 4 dager.

Sted: Småbåthavna i Tromsdalen

Kontakt Turbo for å låne kanoene: Øyvind Edvardsen, mobil: 90104390

Friluftsskole Balsfjord 2017_kanokrig_Tine Marie Hagelin
Ønsker du å få skikkelig feriefølelse og vil langt ut av byen, kan Juksavatn være et ypperlig turmål. Juksavatn er et av Balsfjord kommunes statlig sikra friluftsområder. Her er det flott å padle, og det er også gapahuk og bålplass. Balsfjord Turlag har merka turer i nærområdet. Foto: Tine Marie V Hagelin

Tips til hvor dere kan padle?

Man trenger ikke reise langt for å padle i fine områder. Selv på Tromsøya er det mange fine steder som egner seg for nybegynnere. Rundvannet er et fint lite vann, hvor man lett kan sette ut kanoene. Her er det også gapahuk og bålplass. Finnvikvatnet er også et fint alternativ rett ved veien og med stor parkeringsplass. Det er også fint å padle fra båthavna i Tromsdalen og padle mot Kroken. Breivikelva er ypperlig for dem med litt mer erfaring. Skogsfjordvannet på Ringvassøya (Norges største innsjø på øy!) er også et flott sted å padle.

GOD padletur!

Kano- og kajakk-utleie i nabokommunene også

Ishavskysten friluftsråd har kanoer eller kajakker i alle våre fem medlemskommuner. Så om dere ikke vil frakte kanoene langt, eller heller vil padle kajakk har dere muligheten via oss. Utstyrssentralene låner/leier i tillegg ut en rekke turutstyr som telt, lilleunderlag etc. 

I Lyngen kan dere leie kajakker via Lenangen skole: 40 02 85 90 

I Balsfjord kan dere leie kanoer via BULAhuset: 48 88 15 31

I Karlsøy kan dere låne kanoer via kommunen: 77 74 60 00

Og i Storfjord kan dere leie kajakker via Vestre Storfjord Lysløypelag: 464 19 556

 

Tips en venn Skriv ut

Siste nyheter