Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fjørtofthytta nov21_Bo Eide

Hytteregler og info om bruk av hytta

Dagsturhytta Fjørtofthytta

Den nyåpna dagsturhytta Fjørtofthytta ligger oppe i fjellsiden på 270 høydemeter, tronende over Solligården i Tromsø kommune. Følger man Kaldslettstien er det 1,3 kilometer opp til hytta på god sti. Med sine 18 kvadratmeter, vedovn, to rom, hems og veranda byr Fjørtofthytta på en spennende turopplevelse. Velkommen til den nyrestaurerte 92 år gamle Fjørtofthytta!

Fjørtofthytta ble bygget av familien Fjørtoft i 1929. Dette er en av de aller første ferdighyttene som ble satt opp i Norge. Etter flere tiår med aktivt bruk av hytta, ble den etter en vannlekkasje i taket på 70-tallet stengt av. Etter det fulgte det tiår uten vedlikeholdt som førte til forfall av hytta. I 2021 ble hytta i siste liten berget av kyndige hender fra Ofoten Bygningsvern. I løpet av sommeren og høsten har snekkerne byttet tak og gulv, og byttet ut de råtne plankene i veggene. Utrolig nok var mye av reisverket i god stand, og det er selvsagt blitt stående igjen.

Fjørtofthytta er så godt som ferdig restaurert. Selv om det gjenstår noen småting inne, vil det ikke begrense turopplevelsen eller opplevelsen av å komme inn i en nyrestaurert hytte fra 1929. I løpet av 2022 vil det settes opp en klassisk utedo ved hytta og hytta skal males utvendig. 

Ishavskysten friluftsråd har forvaltningsansvaret for hele Kaldslettstien og områdets bygninger. Friluftsrådet har dermed vært så heldige at de har hatt ansvaret for restaureringa av hytta, og er veldig glade for at hytta kan bli kommunens første åpne dagsturhytte. Med dagsturhytte menes det at man kan bruke hytta til dagsbesøk, men ikke overnatting. Dette er det viktig at respekteres. 

Åpningsdag Fjørtofthytta___Henrik Romsås
På Fjørtofthytta kan du finne ro i sjelen, fyre i ovnen og spise matpakken din. Det er viktig at alle behandler hytta som det er sin egen og rydder etter seg. Foto: Henrik Romsaas

Sett deg inn i hyttereglene før du besøker hytta

Dette er en dagsturhytte helt utenom det vanlige. Denne 92 år gamle skatten av en hytte må behandles med stor respekt slik at hytta kan forbli åpen for turfolket. Som alle åpne hytter har Fjørtofthytta et sett med hytteregler som det forventes av de som bruker hytta leser og følger. 

Utdrag av hyttereglene:

  • Hytta skal kun brukes til dagsbesøk og ikke overnatting
  • Hund er ikke tillatt inne på hytta
  • Hytta er åpen for alle, så ingen kan nektes adgang på hytta selv om det er folk der når de kommer
  • Ikke gå inn med piggsko eller gjørmete sko. Det står lester og crocs ved siden av døra
  • Hytta varmes opp med ved. Det er ikke ved på hytta, så det må tas med av hver enkelt
  • Alle rydde etter seg og etterlate hytta i anstendig og god stand til nestemann

Fjørtofthytta har 4 hyttetilsyn som har ansvaret for hytta, og som skal kontaktes ved spørsmål eller om det er feil, mangler eller ødeleggelser på hytta.

Hovedkontakt: Tine Marie V Hagelin (Ishavskysten friluftsråd). Mobil: 95 16 51 31

Line Edvardsen, mobil: 90 61 96 78
Lena Myrvoll, mobil: 95 14 44 06
Brian Guenningsman, mobil: 45 67 52 14

IMG_9565.JPG

Bilder

IMG_2799
IMG_2939
IMG_9565
Åpningsdag Fjørtofthytta___Henrik Romsås

Siste nyheter