Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skilting langs Langnesstiene. Foto: Franziska Wentzlaff.

Skilting langs Langnessundstiene. Foto: Franziska Wentzlaff.

Hansnes-Grunnfjord

Langsundstiene

Rett bak Hansnes i Karlsøy kommune er det merket og skiltet et stinett som er oppkalt etter den gamle handelsruta over fjellet fra Hansnes til Grunnfjord. Her kan man oppleve et av kommunens  flotte friluftsområder på de godt merka stiene som tar en både fra Hansnes til Grunnfjord, til foten av Blåfjell og opp til Storheia. 

Infotavle Langsundstiene

Stiene går fra Hansnes til Grunnfjord, til foten av Blåfjell og opp til Storheia. Ikke overraskende er dette et veldig populært turområde både sommer som vinter, med fine lavterskelturer som går langs de merka stiene. Naturen her byr på varierte friluftsopplevelser, som egner seg godt som hverdagsturer for både store og små. Det er gode muligheter for bær- og sopplukking i området, samt at det kjøres opp skispor i området vinterstid.  Langs stiene er det fine rastemuligheter. På vei opp til Storheia står det en fin gapahuk som er åpen for allmennheten, og rett ovenfor Hansnes skole står en åpen trelavvo.

Kvinneutvalget Karlsøy jeger- og fiskeforening har hatt hovedansvar for rydding, merking, klopping i henhold til merkehåndboka, i samarbeid med Ungdomslaget Start. Friluftsrådet har designet og trykket opp starttavlene til Langsundstiene, og de er plassert på startstedene til stinettet. 

Siste nyheter