Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_5836

Kurs i samiske tradisjonsaktiviteter - tverrfaglig dybdelæring - 6.-7. mai 2024

Trenger du påfyll i kunnskap om samiske tradisjoner og aktiviteter. Da er dette kurset for deg! Bli med til Sandørneset 6.-7. mai og få oppleve livet i lavvo, røyking av reinkjøtt, matlaging av samiske retter og håndtverk. 

Gjennom generasjoner har samene vært opptatt av å utnytte råvarene maksimalt, og gjenbruke ting. Dette har vært utviklet gjennom år da det har vært knapt med ressurser, og langt og tungvint å komme til butikk. I dagens forbrukersamfunn har mye av denne kunnskapen gått tapt. I et bærekraftperspektiv er det derfor viktig at skoleverket er med på å ta ansvar for å ta opp temaet om forbruk og utnyttelse av ressurser med de som vokser opp. Læring gjennom opplevelse, undring, iakttakelse, ha rollefigurer, være delaktig, å ha lov til å feile og få anerkjennelse når en finner ut, – det gir den virkelige læren for livet.

Kurset skal være på Sandørneset i Storfjord kommune. Sandørneset er et statlig sikret friluftslivsområdet og er tilrettelagt med HC-toalett, utedo, bål med sittegrupper rundt. Sandørneset er på Elvevoll og der ligger også Vestersida senteret, som vi også skal bruke. Overnatting skjer ute telt, i lavvo, under åpen himmel i hengekøye eller under en presenning. Det velger du selv.

Kursledere: Ingrid Frenning, ILP, Univeristetet i Tromsø, Helga Jørgensen Rudaa, pensjonert uteskolelærer, Roar Kemi Nyheim, reindriftsutøver, Karoline Kemi Nyheim, duodjiutøver og Toril Skoglund, Ishavskysten friluftsråd.

Kurset er gartis, men transport må skolene dekke selv.

Program

Påmelding innen 22. april til: Toril Skoglund Meld i fra om eventuelle matallergier ved påmelding.

denne lenken får du en oversikt over skolene som er med i skolenettverket Læring i friluft.

 

Siste nyheter