Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
FFA 14

Naturen er kommunenes døgnåpne apotek

Kroppen er skapt for bevegelse. En daglig dose fysisk aktivitet gir overskudd, livskvalitet, og beskytter mot en lang rekke sykdommer og plager. Alle trenger å røre på seg, og det er aldri for sent å begynne. Litt er bra – mer er bedre, og alt er bedre enn ingenting.

 

Både Ishavskysten friluftsråd, Helsedirektoratet og Friluftsrådenes Landsforbund anbefaler at du er aktiv tretti minutter om dagen i friluft. Det er ikke nødvendig å trene hardt for å få bedre helse. Små grep i hverdagen kan ha stor betydning. Hagearbeid, rask gange, eller lek med ungene er alle eksempler på aktiviteter som gir god helseeffekt. Hvis du kjenner at du blir litt andpusten er effekten bedre enn ved en rolig gåtur. Tretti minutter om dagen er nok, og det holder om pulsen går litt opp. Med mer intensive økter trenger du færre og kortere doser. 

 

Både voksne og barn sitter for mye i ro, og omtrent 60 prosent av en voksen nordmanns våkne tid tilbringes stillesittende. Dette øker risikoen for kreft, diabetes, kols og hjerte- karsykdommer. Rundt en million nordmenn er overvektige, og 100.000 er så overvektige at det defineres som sykdom.

 

 

Logo_TellTur

Stort aktivitetstilbud 
Friluftsrådene bidrar med aktivitetstilbud for alle, både den godt trente og den litt mer stillesittende. Gjennom både turer med guide, postkassetrim, turforslag, og andre aktivitetstiltak ønsker vi å inspirere folk til å komme seg ut, og være aktive i friluft. 

På GodTur.no finner du mange gode turforslag, både for den daglige gåturen, men også for den lengre og mer krevende helgeturen. Mange av friluftsrådene bruker TellTur, elektronisk postkassetrim, hvor du kan registrere turen din via sms eller nettside, og konkurrere mot deg selv eller naboen om hvem som har gått flest av turmålene.


Helsegevinst 
Fysisk aktivitet handler ikke bare om å forbrenne kalorier, det handler også om at aktivitet gir koordinasjon, balanse, muskelstyrke og utholdenhet. Forskningen viser at det er en klar sammenheng mellom fysisk aktivitet og helsegevinst.

 

Barn og friluft 3_Kent Are Amundsen.jpg

Siste nyheter